Ένταλμα σύλληψης κατά του Γκιουλέν εξέδωσε η τουκική δικαιοσύνη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 16:56 Ένταλμα σύλληψης κατά του Γκιουλέν εξέδωσε η τουκική δικαιοσύνη

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η τουρκική δικαιοσύνη εναντίον του Φετουλάχ Γκιουλέν, σφορδρού πολέμιου του Ερντογάν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999.

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε η τουρκική δικαιοσύνη εναντίον του ισλαμιστή ιεροκήρυκα και σφοδρού αντιπάλου του Ερντογάν Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ από το 1999.

Ο 73χρονος Γκιουλέν, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν στενός σύμμαχος του Ερντογάν, κατηγορείται ότι ηγείται «μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», όπως μετέδωσε η τουρκική δημόσια τηλεόραση, TRT.

Γεννημένος στο Ερζουρούμ το 1941, ο Φετουλάχ Γκιουλέν χαρακτηρίστηκε, τον Απρίλιο του 2013, από το περιοδικό TIME ως μία από από τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη.Ο Γκιουλέν είναι ο ιδρυτής και ο πνευματικός πατέρας του Ισλαμικού Κινήματος Γκιουλέν, του Hizmet (Προσφέρω), το οποίο δραστηριοποιείται σε πάνω από 140 χώρες.

ην Παρασκευή, δικαστήριο της Κωνσταντινόπουλης έδωσε εντολή κράτησης του Χινταγέτ Καρατζά, διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Σαμανίολου, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση». Αντιθέτως, άφησε ελεύθερο τον διευθυντή έκδοσης της εφημερίδας του ιδίου ομίλου ΜΜΕ.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεων δημοσιογράφων, τηλεοπτικών παρουσιαστών, αστυνομικών κ.ά., που κατηγορούνται πως συμμετείχαν σε μια «βρώμικη επιχείρηση», όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος Ερντογάν, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησής του.

Σε ανοιχτή επιστολή του ο δημοσιογραφικός όμιλος στον οποίο ανήκει ο σταθμός Σαμανίολου, αλλά και η εφημερίδα Ζαμάν, κατήγγειλε χθες ένα «κυνήγι μαγισσών», κάνοντας λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση