Σκωτία: Ξεκινάμε συζητήσεις για την παραμονή μας στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 14:49 Σκωτία: Ξεκινάμε συζητήσεις για την παραμονή μας στην Ευρώπη
Η πρωθυπουργός Νίκολα Στάρτζον καθιστά σαφές ότι διαχωρίζει τη θέση της από το Brexit, βλέπoντας το μέλλον της χώρας στους κόλπους της ΕΕ - Σκέψεις για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας 

Λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που κατέγραψαν την επιθυμία 17.500.000 πολιτών να μην αποτελούν μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο διχασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εμφανής. 

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζον διαχώρισε και επισήμως τη θέση της από τη στάση της Βρετανίας, ανακοινώνοντας ότι ξεκινά αμέσως συζητήσεις με τα μέλη και τους θεσμούς της ΕΕ, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Η Στάρτζον από την πρώτη κιόλας στιγμή κατέστησε σαφές βλέπει το μέλλον του Εδιμβούργου στους κόλπους της ΕΕ, γι' αυτό και εξέφρασε την απόφασή της να προστατεύσει τη θέση της χώρας στην Ένωση. 

Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν σκέψης για διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της Σκωτίας, επαναλαμβάνοντας ότι πρέπει να υιοθετηθεί η απαραίτητη νομοθεσία. Επιπλέον δήλωσε ότι θα συγκροτήσει μια ομάδα ειδικών που θα παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στο πώς μια χώρα μπορεί να διαχειριστεί τη σχέση της με την ΕΕ στο μέλλον. 

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση