Σχιζοφρενής ο οδηγός που ήθελε να ανατινάξει το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014 18:01 Σχιζοφρενής ο οδηγός που ήθελε να ανατινάξει το γραφείο του Ισπανού πρωθυπουργού

Ο 37χρονος Ντανιέλ Πέρεθ Μπερλάνγκα συνελήφθη αφού εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στα γραφείου του Μαριάνο Ραχόι - Είχε νοσηλευτεί για να αντιμετωπίσει τα ψυχικά προβλήματά του και έκανε χρήση ναρκωτικών

Λίγες ώρες μετά την απόπειρα να ανατινάξει τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της Ισπανίας, ο ισπανικός Τύπος αποκαλύπτει το προφίλ του δράστη, ο οποίος εισέβαλε με το αυτοκίνητό του στα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος.
 



Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες El Pais και El Mundo πρόκειται για τον 37χρονο Ντανιέλ Πέρεθ Μπερλάνγκα, ο οποίος αφού γέμισε το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του με φιάλες βουτανίου, 15 κιλά αμμωνίας και ένα κουτάκι με πυροκροτητές έτοιμους να εκραγούν, προσέκρουσε στο κτίριο του στεγάζει τα γραφεία του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι.


Οι φιάλες βουτανίου με τις οποίες ο 37χρονος σκόπευε να τινάξει στον αέρα τα γραφεία του Λαϊκού Κόμματος 

Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, ο άνδρας ακολουθεί θεραπεία για σχιζοφρένεια, στο παρελθόν έκανε χρήση ναρκωτικών και ζει με τους γονείς του, ενώ στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε κλινική για να αντιμετωπίσει τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.



Την ώρα της σύλληψής του κατηγόρησε την κυβέρνηση και γενικότερα τους πολιτικούς υποστηρίζοντας ότι τον κατέστρεψαν λέγοντας στους αστυνομικούς: «Έχασα τα πάντα. Με κατέστρεψε το κόμμα».

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, έμαθε να κατασκευάζει εκρηκτικό μηχανισμό ακολουθώντας οδηγίες στο Διαδίκτυο, ενώ λίγες ώρες πριν θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του πέρασε τη νύχτα του καταναλώνοντας αλκοόλ σε μπαρ της Μαδρίτης.



Παράλληλα, παρά τις αρχικές πληροφορίες πως ο δράστης είναι επιχειρηματίας, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, δεν είχε ποτέ δική του επιχείρηση, ενώ ήταν άνεργος τα τελευταία δύο χρόνια και η τελευταία του επαγγελματική ενασχόληση ήταν σε βιομηχανία επίπλου στην περιοχή Θέγια.

Όπως αναφέρει πηγή της ισπανικής αστυνομίας, αν το υλικό που μετέφερε στο όχημά του εκρήγνυτο τότε θα προκαλούσε σοβαρές ζημιές και θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο για τους πολίτες.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση