Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη - Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με 28 νεκρούς - Πτώματα κι έξω από το αεροδρόμιο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 00:40 Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη - Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ με 28 νεκρούς - Πτώματα κι έξω από το αεροδρόμιο

- Οι δύο εκρήξεις έγιναν στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης το Κεμάλ Ατατούρκ
- Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως ένας από τους βομβιστές πριν πυροδοτήσει την έκρηξη πάλεψε με έναν αστυνομικό
- Ο Τούρκος πρόεδρος, Ερντογάν έχει ήδη συγκαλέσει σύσκεψη με τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων
- Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι βομβιστές ενεργοποίησαν τις βόμβες πριν το μηχάνημα σάρωσης
- Για το τρομοκρατικό χτύπημα έχει ήδη ενημερωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Είκοσι οχτώ άτομα σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας.

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 20. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, πριν από λίγο μετέδωσε την πληροφορία περί 60 τραυματιών.

 

 

Ένας εκ των δραστών άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλούμενο τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. Ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προτού εκείνος πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό του, μετέδωσε δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος έναν αυτόπτη μάρτυρα.

 

Προς το παρόν πληθαίνουν τα ερωτηματικά. Τα τηλεοπτικά κανάλια τώρα κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφήξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών πέραν των επίσημων.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζονται τραυματίες να κείτονται στο έδαφος εκτός κι εντός του αεροδρομίου.

Στις υπό εξέλιξη συζητήσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει στα τηλεοπτικά κανάλια γύρω από την οργάνωση που πραγματοποίησε την επίθεση, ως συνήθως, ακούγεται το Ισλαμικό Κράτος και το ΡΚΚ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα, είπε πως υπάρχουν κάποια δεδομένα σχετικά με την τρομοκρατική οργάνωση στην οποία ανήκει ο δράστης, αλλά προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρα».

 

Ανεστάλησαν όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

 

Την ίδια ώρα ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, μετά την έκρηξη στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε απόψε για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης από τη Λίζα Μόνακο, την σύμβουλό του για θέματα εσωτερικής ασφαλείας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση