Οι Tούρκοι περίμεναν την επίθεση εδώ και 20 μέρες!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 20:52 Οι Tούρκοι περίμεναν την επίθεση εδώ και 20 μέρες!

Σύμφωνα με πηγές του Cnn Turk οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν προειδοποιήσει για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ ήδη πριν 20 μέρες.

Ηδη από τις αρχές Ιουνίου οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας είχαν ενημερώσει την κυβέρνηση και τις διωκτικές αρχές για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα με το διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης να περιλαμβάνεται στην λίστα με τους πιθανούς στόχους των τζιχαντιστών. 

Οπως αποκάλυψε το CNN Turk, το σχετικό υπόμνημα των μυστικών υπηρεσιών εστάλη στην τουρκική κυβέρνηση πριν από 20 μέρες. 

Στην επίθεση των τρομοκρατών στο αεροδρόμιο Ατατούρκ σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι και 239 τραυματίστηκαν. Δεκατρείς από τους νεκρούς είναι αλλοδαποί, και συγκεκριμένα πέντε υπήκοοι Σαουδικής Αραβίας, ένας Τυνήσιος, ένας Ουζμπέκος, δύο Ιρακινοί, ένας Ιορδανός, ένας Ουκρανός, ένας Ιρανός και ένας Τουρκμένος. 

Η φωτογραφία του τρομοκράτη με το μπουφάν

Τη φωτογραφία ενός άνδρα που καταγράφηκε χθες στο αεροδρόμιο Ατατούρκ να φοράει χειμωνιάτικο μπουφάν εν μέσω καύσωνα, δημοσιεύει η εφημερίδα «Χουριέτ», λέγοντας πως πρόκειται για έναν από τους βομβιστές καμικάζι.

Κατά την τουρκική εφημερίδα, ο νεαρός άνδρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ενδεχομένως έφερε και όπλο, γι αυτό και φορούσε το μπουφάν.

Επίσης, δημοσιεύει ακόμη μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως τρομοκράτη, από το εσωτερικό του αεροδρομίου. 

Η εφημερίδα τέλος σημειώνει πως η τουρκική αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε έφοδο στα σπίτια δύο ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως βομβιστές και κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό εγγράφων και κρυπτογραφημένου ψηφιακού υλικού. 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση