Νέες απειλές κατά των επιζώντων του Charlie Hebdo

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016 22:55 Νέες απειλές κατά των επιζώντων του Charlie Hebdo

Ενάμισι χρόνο μετά την τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, στην οποία εκτελέστηκαν 12 εργαζόμενοι, οι επιζήσαντες της σφαγής δέχονται απειλές για τις ζωές τους.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αρχές τις χώρας εξετάζουν πληροφορίες για απειλές κατά του περιοδικού. Συγκεκριμένα, ήδη από τις 8 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του εντύπου στο Facebook εστάλησαν απειλητικά μηνύματα και στις 22 Ιουνίου έφτασε στα γραφεία του ένα χειρόγραφο μήνυμα που περιείχε τις ίδιες απειλές και περιείχε τις λέξεις «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Έως τώρα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. 

Η επίθεση στο «Charlie Hebdo» πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2015 από τους ισλαμιστές αδελφούς Κουασί. Δώδεκα εργαζόμενοι εκτελέστηκαν και 11 τραυματίστηκαν.  Μετά από ανελέητη καταδίωξη, οι δύο τρομοκράτες σκο΄τωθηκαν δύο ημέρες αργότερα στα περίχωρα του Παρισιού. Το «Charlie Hebdo» έχει προκαλέσει την οργή πολλών μουσουλμάνων με τα πρωτοσέλιδά του, που συχνά εικονίζουν τον προφήτη με προκλητικό τρόπο, παρά το γεγονός ότι η απεικόνισή του απαγορεύεται από το Ισλάμ. 

Παρά τις επιθέσεις, το περιοδικό συνεχίζει να εκδίδει πρωτοσέλιδα με τον Μωάμεθ.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση