Γρίφος για την αστυνομία ο Σύρος βομβιστής αυτοκτονίας στη Βαυαρία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 17:20 Γρίφος για την αστυνομία ο Σύρος βομβιστής αυτοκτονίας στη Βαυαρία
Μια σειρά από ανεξήγητα γεγονότα προβληματίζουν της γερμανικές αρχές σχετικά με τον 27χρονο Σύρο που ανατινάχθηκε έξω από το μουσικό φεστιβάλ του Ανσμπαχ στη Βαυαρία
 
Στοιχεία για τον 27χρονο Σύρο πρόσφυγα που ανατινάχθηκε έξω από τον χώρο του φεστιβάλ μουσικής στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας, έδωσαν στην δημοσιότητα οι Βαυαρικές και οι Γερμανικές αρχές που αντιμετωπίζουν το συμβάν ως τρομοκρατική ενέργεια, καθώς βρέθηκε ένα βίντεο στο οποίο ο δράστης δηλώνει ότι είναι πιστός στο Ισλαμικό Κράτος και απειλεί ότι θα πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση. 
 
Ωστόσο πολλά από τα ευρήματα των ερευνών προκαλούν περισσότερες απορίες, παρά λύνουν το μυστήριο και οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. 
 
Ερευνες στο σπίτι του 27χρονου βομβιστή αυτοκτονίας
Ερευνες στο σπίτι του 27χρονου βομβιστή αυτοκτονίας
 
Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο πρόσφυγας είχε στην κατοχή του ικανή ποσότητα υλικών για να δημιουργήσει ακόμη μια βόμβα.
 
Στη σορό του νεαρού βομβιστή που καταγόταν από το Χαλέπι, βρέθηκαν σημάδια από παλιά τραύματα που όπως πιστεύεται προκλήθηκαν από συμμετοχή του σε μάχες. Είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας προηγουμένως και για τον λόγο αυτό ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή.. 
 
Επίσης επάνω του βρέθηκε ένα μασούρι με χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
 
Το μασούρι με τα χαρτονομίσματα 
 
Εντύπωση έχει προκαλέσει στη γερμανική αστυνομία και το γεγονός ότι ο 27χρονος μαζί με έναν άλλο πρόσφυγα είχαν ειδοποιήσει την αστυνομία , ότι ένα τρίτο πρόσωπο ήταν μέλος της φίλο-ιρανικής οργάνωσης Χεσμπολάχ.
 
Τα ερωτήματα λοιπόν που απασχολούν τις αρχές είναι: Γιατί ένας βομβιστής αυτοκτονίας να πηγαίνει στον σημείο όπου θα ανατιναχθεί έχοντας μαζί του μεγάλο χρηματικό ποσό; Για ποιόν προορίζετο η δεύτερη βόμβα που είχε ετοιμάσει; Για ποιον λόγο να επιλέξει να έχει ανάμειξη με τις διωκτικές αρχές καταγγέλλοντας ένα τρίτο πρόσωπο για ανάμειξη με τρομοκρατική οργάνωση; 
 
 
Οι αρχές ερευνούν την τηλεφωνική σύνδεση του 27χρονου για να διαπιστώσουν αν και με ποια πρόσωπα είχε επαφές τις τελευταίες μέρες πριν την επίθεση καθώς δεν αποκλείεται να υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι που ίσως να εμπλέκονται στην επίθεση.
 
Παράλληλα ο ομοσπονδιακός υπουργός εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολές για αύξηση της παρουσίας αστυνομικών στα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα μεθοριακά περάσματα
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση