Τραγωδία σε εγκαίνια κτιρίου - Έπιασε φωτιά και κάηκαν ζωντανοί 38 άτομα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 19:15 Τραγωδία σε εγκαίνια κτιρίου - Έπιασε φωτιά και κάηκαν ζωντανοί 38 άτομα
Τριάντα οκτώ άνθρωποι, μεταξύ αυτών 16 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους το Σαββατοκύριακο σε πυρκαγιά που ξέσπασε από ατύχημα σε μια κατοικία ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια γιορτή για τα εγκαίνια του κτίσματος, στην κεντρική Μαδαγασκάρη, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Εκ των 39 παρευρισκομένων στην οικία, 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών 16 παιδιά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος επικοινωνίας της χωροφυλακής του Ανταναναρίβο, διοικητής Χεριλαλατιάνα Αντριαναριβοσόνα.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στο χωριό Αμπαλαβάτο, στην περιοχή Ικαλαμαβόνι.

«Μια γιορτή βρισκόταν σε εξέλιξη στο Αμπαλαβάτο μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης μιας παλιάς κατοικίας με αχυρένια στέγη» εξήγησε ο διοικητής. Αυτή ακριβώς η στέγη πήρε φωτιά τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Η φωτιά που έκαιγε σε έναν φούρνο στην αυλή του σπιτιού γιγαντώθηκε από τον άνεμο και οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε μια μικρή καλύβα φτιαγμένη από άχυρα ρυζιού προτού κατακάψουν την στέγη της κεντρικής οικίας, διευκρίνισε ο αξιωματικός.

Μονάχα ένα παιδί ηλικίας 14 ετών γλίτωσε από τις φλόγες, καθώς πήδηξε από ένα παράθυρο στον πρώτο όροφο. Τραυματίστηκε στα πόδια, η ζωή του ωστόσο δεν απειλείται. Πολλά μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη είχαν επισκεφθεί την οικία για τον εορτασμό των εγκαινίων.

Εξαιτίας της εγκληματικότητας στην περιοχή, «οι προσκεκλημένοι φιλοξενήθηκαν για τη νύχτα στο ανακαινισμένο σπίτι» εξήγησε ο Χεριλαλατιάνα Αντριαναριβοσόνα. Το σπίτι από λάσπη οικοδομήθηκε με πολύ στενά παράθυρα στο ισόγειο, εξαιτίας των φόβων διάρρηξης. Αυτό ακριβώς το αρχιτεκτονικό στοιχείο αποδείχθηκε μοιραίο για τα θύματα.

Χωρικοί προσπάθησαν να σώσουν τους ενοίκους που είχαν εγκλωβιστεί στις φλόγες, όμως η πόρτα του σπιτιού δεν άνοιγε.Σε κατάσταση πανικού, οι ένοικοι συνωστίστηκαν πίσω από την κύρια είσοδο. Την έσπρωχναν προς τα έξω ενώ η πόρτα άνοιγε προς τα μέσα, σύμφωνα με τις αρχές.

newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση