Οι σφαγείς της Νορμανδίας χαμογελούσαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης -Μιλούσαν για το Κοράνι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 10:11 Οι σφαγείς της Νορμανδίας χαμογελούσαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης -Μιλούσαν για το Κοράνι

Ο ένας από τους τζιχαντιστές που έκοψε τον λαιμό του ηλικιωμένου Γάλλου ιερέα αφού εισέβαλαν σε ναό στη Νορμανδία χαμογελούσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ οι δράστες μιλούσαν για το Κοράνι.

Αυτό ανέφεραν στις μαρτυρίες τους δύο μοναχές τις οποίες κράτησαν ομήρους οι δύο τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τις ίδιες, οι δράστες ήταν επιθετικοί και νευρικοί κατά την επίθεση που διέπραξαν στις 26 Ιουλίου, σκοτώνοντας στον τέλος τον ιερέα Ζακ Αμέλ. Ομως, ξαφνικά ο ένας τους φάνηκε ευχαριστημένος.

«Ο ένας μου χαμογέλασε. Δεν ήταν χαμόγελο θριάμβου, αλλά ένα χαμόγελο κάποιου που ήταν χαρούμενος», είπε η αδελφή Ουγκέ Περόν, στην καθολική εφημερίδα La Vie. Ο Αμπντέλ Μαλίκ Πετιζάν και ο Αντέλ Κερμίς, αμφότεροι 19 ετών, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, πριν κάνουν την επίθεση, κατά την οποία έπεσαν νεκροί από τα αστυνομικά πυρά.  

Μία μοναχή κατάφερε να ξεφύγει όταν εκδηλώθηκε η επίθεση. Η αδελφή Ουγκέ και η αδελφή Ελέν Ντεκό, δύο 80χρονες γυναίκες, παρέμειναν στα χέρια των τζιχαντιστών.

Κάποια στιγμή η δεύτερη κουράστηκε και ζήτησε να καθίσει. «Τους ζήτησα το μπαστούνι μου και μου το έδωσε», είπε. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες άρχισαν να μιλούν για θρησκεία και ρώτησαν τη μοναχή αν γνώριζε το Κοράνι.

«Ναι, το σέβομαι όπως σέβομαι και τη Βίβλο. Εχω διαβάσει αρκετά αποσπάσματα. Εκείνα που μου έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση είναι τα αποσπάσματα για την ειρήνη», τους απάντησε εκεί. «Η ειρήνη είναι αυτό που θέλουμε», της είπε ο ένας από τους δράστες. «Οσο υπάρχουν βόμβες στη Συρία, θα συνεχίσουμε τις επιθέσεις μας. Και θα συμβαίνουν κάθε ημέρα. Οταν σταματήσετε, θα σταματήσουμε», συμπλήρωσε ο τζιχαντιστής.

«Φοβάσαι να πεθάνεις;», ρώτησε στη συνέχεια ένας από τους δράστες. «Οχι», του απάντησε η μοναχή και εκείνος την ξαναρώτησε «Γιατί;». «Πιστεύω στον Θεό και ξέρω ότι θα είμαι ευτυχισμένη», του είπε η αδελφή Ελέν, ενώ προσεύχονταν σιωπηλά.

«Ο Ιησούς δεν μπορεί να είναι Θεός και άνθρωπος. Σε αυτό κάνετε λάθος», της είπε ο ένας άνδρας. «Ισως, αλλά κακώς», του αποκρίθηκε η αδελφή του Ουγκέ. Εκείνη τη στιγμή προετοιμάστηκε για τον θάνατό της, καθώς δεν γνώριζε τι θα ακολουθήσει. «Σκεφτόμουν ότι θα πεθάνω. Πρόσφερα τη ζωή μου στον Θεό», πρόσθεσε. 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση