Γης μαδιάμ το Μιλγουόκι! Πυρπόλησαν πρατήρια βενζίνης και αυτοκίνητα! Αφορμή ξανά η αστυνομική βία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 12:20 Γης μαδιάμ το Μιλγουόκι! Πυρπόλησαν πρατήρια βενζίνης και αυτοκίνητα! Αφορμή ξανά η αστυνομική βία
Βίαιες ταραχές ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στο Μιλγουόκι των ΗΠΑ από ένα πλήθος οργισμένων διαδηλωτών, μερικές ώρες μετά τον θάνατο ενός οπλισμένου υπόπτου από τα πυρά ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του πρώτου από τον αστυνομικό που έκανε περιπολία έπειτα από οδικό έλεγχο, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το πλήθος των διαδηλωτών έσπασε τα παράθυρα ενός άδειου περιπολικού της αστυνομίας και πυρπόλησε ένα άλλο, προτού πυρπολήσει ένα πρατήριο καυσίμων και κάποια καταστήματα, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε από τούβλο που του πέταξε ένας διαδηλωτής, σύμφωνα με τις αρχές.

Η αστυνομία του Μιλγουόκι διευκρίνισε ότι ένας αστυνομικός είχε νωρίτερα ανοίξει πυρ και είχε σκοτώσει έναν ύποπτο κατά την καταδίωξή του έπειτα από έναν οδικό έλεγχο που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι αρχές δεν αποκάλυψαν στοιχεία για την καταγωγή ούτε του υπόπτου που σκοτώθηκε ούτε του αστυνομικού που τον πυροβόλησε. Το μόνο στοιχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι ότι ο νεκρός ήταν 23 ετών.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε σε μια από τις πιο φτωχές γειτονιές, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι Αφροαμερικανοί, της πόλης.

Οι λεπτομέρειες

Ο ύποπτος, ο οποίος είχε έναν μακρύ κατάλογο συλλήψεων στο ενεργητικό του, ήταν οπλισμένος με ένα κλεμμένο περίστροφο, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν αυτός πυροβόλησε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν ο ύποπτος έστρεψε το όπλο του ή πυροβόλησε τους αστυνομικούς, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Μιλγουόκι Μπιλ Τζέσαπ. "Όλα θα αποσαφηνιστούν τις ερχόμενες ημέρες", πρόσθεσε.

Λίγο μετά το περιστατικό ένα οργισμένο πλήθος έσπασε τα παράθυρα ενός άδειου περιπολικού και πυρπόλησε ένα άλλο, ενώ στη συνέχεια πυρπόλησε ένα πρατήριο καυσίμων.

"Η πόλη μας βρίσκεται σε αναταραχή απόψε", δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας του Μιλγουόκι Άλντερμαν Ασάντι Χάμιλτον.

Οι αρχές πιστεύουν ότι εμπρησμοί έγιναν σε συνολικά τρεις τοποθεσίες, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, ενώ οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν αρχικά να προβούν στην κατάσβεσή τους λόγω των πυροβολισμών που έριχναν κάποιοι από το πλήθος.

Η πυροσβεστική υπηρεσία αγωνίζεται τώρα για την κατάσβεση μιας δεύτερης πυρκαγιάς, όπως διευκρινίστηκε, σε ένα κατάστημα με εξαρτήματα αυτοκινήτων που βρίσκεται κοντά στο σημείο που ξέσπασαν οι διαμαρτυρίες. Επίσης ένα τοπικό δίκτυο που ανήκει στο NBC μετέδωσε ένα βίντεο που δείχνει πυροσβέστες να έχουν σπεύσει σε μια τράπεζα από το μπροστινό παράθυρο της οποίας βγαίνουν καπνοί.

 

Τρεις συλλήψεις έγιναν στην πόλη σε σχέση με τις ταραχές, δήλωσε παράλληλα ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τζέιμς Χάρπολ, προσθέτοντας ότι πολλοί πυροβολισμοί ρίφθηκαν από διάφορες τοποθεσίες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Οι ταραχές αυτές είναι οι πιο πρόσφατες από μια σειρά βίαιων διαδηλώσεων που γίνονται σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Μπατόν Ρουζ, το Ντάλας, το Φέργκιουσον, η Νέα Υόρκη και το Όκλαντ, τα τελευταία δύο χρόνια μετά τον θάνατο ανθρώπων από τα πυρά αστυνομικών.

 

Όλα τα προηγούμενα περιστατικά αφορούσαν νεαρούς Αφροαμερικανούς άνδρες, το οποίο οδήγησε στη δημιουργία του κινήματος "Οι Ζωές των Μαύρων Μετράνε".

"Είναι μια κραυγή προειδοποίησης", σημείωσε ο Άλντερμαν Χάλιφ Ράνεϊ. "Οι μαύροι του Μιλγουόκι έχουν κουραστεί. Έχουν κουραστεί να ζουν υπό αυτήν την καταπίεση", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

newsit.gr

 

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση