Γαλλία: Ένας νεκρός και χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα χιόνια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2014 22:23 Γαλλία: Ένας νεκρός και χιλιάδες εγκλωβισμένοι στα χιόνια

Δραματικές εξελίξεις - Χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν σε χιονισμένους δρόμους - Περισσότεροι από 15.000 βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή της Σαβοΐας.

Σφοδρή είναι η κακοκαιρία που πλήττει τη Γαλλία, με συνεχείς χιονοπτώσεις, ενώ αυτή την ώρα ήδη έχει εντοπιστεί ένας νεκρός ενώ χιλιάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Συγκεκριμένα, ένας άντρας εντοπίστηκε νεκρός από συνεργείο διάσωσης, όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του σε φαράγγι στη Γκρενόμπλ, λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Τουλάχιστον 15.000 αυτοκίνητα βρίσκονται εγκλωβνισμένα από το χιόνι σε δρόμους και μεγάλους οδικούς άξονες της Σαβοϊας όπως ανακοίνωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι τοπικές αρχές. Όπως έγινε γνωστό τέθγηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης που αποσκοπεί στον απεγκλωβισμό των οδηγών και των συνεπιβατών τους. Αναμένεται να φιλοξενηθούν σε δώδεκα δήμους της Σαβοίας.

Στο μεταξύ, η κυκλοφορία των οχηματαγωγών πλοίων μεταξύ του Καλαί στη βόρεια Γαλλία και του Ντόβερ στη νότια Αγγλία διακόπηκε το πρωί του Σαββάτου και το λιμάνι του Καλαί έκλεισε λόγω ισχυρής καταιγίδας με ριπές ανέμου που φθάνουν τα 160 χλμ. την ώρα, ανακοίνωσε ο λιμενάρχης.

«Κανένα πλοίο δεν εισέρχεται στο λιμάνι, ούτε εξέρχεται, δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο. Τα πλοία από το Ντόβερ που αναμένονταν στο λιμάνι του Καλαί παραμένουν στο Ντόβερ», δήλωσε μέλος του λιμενικού σώματος.

Στο μεταξύ μεγάλη είναι η ανησυχία για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής, καθώς όλα δείχνουν πως αυτό το κύμα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Γαλλία, τις επόμενες ημέρες θα κατηφορήσει στην Ελλάδα με αποτέλεσμα πολλές πόλεις να γιορτάσουν χιονισμένες την έλευση του νέου έτους.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση