Ποιοι είναι οι κυβερνήτες του εξαφανισμένου αεροσκάφους της AirAsia

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 18:49 Ποιοι είναι οι κυβερνήτες του εξαφανισμένου αεροσκάφους της AirAsia

Έμπειροι πιλότοι και οι δύο - Προσεύχεται για την ασφάλεια των επιβαινόντων ο πρόεδρος της Ινδονησίας

Ενώ η επιχείρηση εντοπισμού του μαλαισιανού αεροσκάφους AirAsia που εκτελούσε την πτήση  QZ8501, έχει διακοπεί για τη νύχτα, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το πλήρωμα και τους κυβερνήτες του αεροπλάνου.

Όπως αναφέρουν μαλασιανά δημοσιεύματα, ο κυβερνήτης είναι Ινδονήσιος και λέγεται Ιριγιάντο, ενώ ο συγκυβερνήτης είναι Γάλλος και ονομάζεται Ρεμί Εμανουέλ Πλεσέλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αμφότεροι οι πιλότοι είναι έμπειροι με τον πρώτο να έχει στο ενεργητικό του περίπου 6.100 ώρες πτήσης και με τον δεύτερο να έχει περίπου 2,275 ώρες πτήσης.

Ανιψιός του Ινδονήσιου κυβερνήτη μιλώντας στην ιστοσελίδα Detik.com δήλωσε πως ο θείος του είναι «καλός άνθρωπος που φροντίζει όσους έχουν ανάγκη».

Όπως είπε ο Ντόνι στην ινδονήσια ιστοσελίδα: «Πάντα βοηθάει ανθρώπους γιατί είναι άνθρωπος που φροντίζει τον κόσμο. Αν ένας συγγενής είναι ασθενής ή χρειάζεται χρήματα, ο θείος μου είναι εκεί. Αν υπάρχουν προβλήματα στην οικογένεια πάντα βοηθάει». Ο ανιψιός του κυβερνήτη, δήλωσε πως ο θείος του είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Στο μεταξύ, το υπόλοιπο πλήρωμα αποτελείται από τους Γουάντι Σετιαγουάτι, Όσκαρ Ντεσάνο, Κχαιρουνίσα Χαιντάρ Φάουζι, Γουισμόγιο Αρί Πραμπούντι και Σαιφούλ Ρακχμάντ.
Το αεροπλάνο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε πάνω από την Σουραμπάγια με προορισμό τη Σιγκαπούρη, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Χουάντα στην Ινδονησία στις 5.20 (τοπική ώρα).

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για κακές καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί προς την περιοχή Μπελιτούνγκ, σημείο από όπου χάθηκε το στίγμα του. 

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 155 άνθρωποι, εκ των οποίων 16 παιδιά και ένα βρέφος. 149 είναι οι Ινδονήσιοι, τρεις οι Νοτιοκορεάτες, ένας από τη Σιγκαπούρη, ένας από τη Μαλαισία και ένας από τη Μεγάλη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Ουιντόντο, κάλεσε τους πολίτες να προσευχηθούν για την ασφάλεια των επιβαινόντων και του πληρώματος. Κάλεσε, μάλιστα, τον υπουργό Μεταφορών, Ιγκνάσιους Τζόναν, να έρθει σε επαφή με τις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος.
«Ολόκληρο το έθνος κι εγώ προσευχόμαστε για την ασφάλεια όλων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας. 

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση