Δημοσκόπηση CNN: Νικήτρια η Χίλαρι στο debate [vid]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 08:51 Δημοσκόπηση CNN: Νικήτρια η Χίλαρι στο debate [vid]
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά το debate ανάμεσα στη Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ έρχεται στο φως από το CNN. Και βγάζει νικήτρια της πρώτης «μονομαχίας» ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ την υποψήφια των Δημοκρατικών με 62%.
 
Η έρευνα έγινε στους τηλεθεατές που παρακολούθησαν το debate από το CNN. Από τους 521 που ρωτήθηκαν, το 41% δήλωσαν Δημοκρατικοί, το 26% Ρεπουμπλικάνοι και το 33% ανεξάρτητοι. Αυτό σημαίνει πως στη δημοσκόπηση αυτή συμμετείχαν 10% περισσότεροι Δημοκρατικοί και 2% λιγότεροι Ρεπουμπλικάνοι απ’ όσους συμμετέχουν στις παναμερικανικές δημοσκοπήσεις.
 
Το 62% των ερωτηθέντων στην έρευνα του CNN απάντησε πως νικήτρια της πρώτης «μονομαχίας» ήταν ξεκάθαρα η Χίλαρι Κλίντον, με τον Ντόναλντ Τραμπ να λαμβάνει 27%. Το ποσοστό λάθος είναι περίπου 4,5%. Το 6% θεωρεί πως νίκησαν και οι δυο, το 4% επέλεξε την απάντηση "κανένας" και μόλις το 1% δεν εξέφρασε γνώμη.
 
Οι τηλεθεατές του CNN τόνισαν πως η Κλίντον εξέφρασε πιο ξεκάθαρα τις θέσεις της, πως μίλησε για θέματα που μπορεί να αφορούν τις ανησυχίες των ψηφοφόρων σχετικά με την πιθανή προεδρία της και πως φάνηκε πιο ηγετική.
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση