Γερμανίδα όμηρος του ISIS απέδρασε μαζί με το παιδί της στην Τουρκία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 23:14 Γερμανίδα όμηρος του ISIS απέδρασε μαζί με το παιδί της στην Τουρκία

Μια γερμανίδα που απήχθη πέρσι στην Συρία και γέννησε κατά την διάρκεια της ομηρίας της απέδρασε με το μωρό της στην Τουρκία σήμερα, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η γερμανίδα και το μωρό της που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της ομηρίας της βρίσκονται σε καλή κατάσταση λαμβανομένων υπόψη των συνθηκών», ανέφερε το υπουργείο με ανακοίνωση του, υπογραμμίζοντας πως και οι δύο δέχονται την φροντίδα αξιωματούχων του προξενείου και μελών της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Τουρκία.

Η γερμανική εφημερίδα Bild τόνισε πως η γυναίκα ήταν μια ανεξάρτητη δημοσιογράφος, που είχε εργαστεί στο παρελθόν για την καθημερινή εφημερίδα του Μονάχου Sueddeutsche Zeitung και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό NDR.

«Η γερμανική κυβέρνηση είναι ανακουφισμένη για την έκβαση αυτής της υπόθεσης, με δεδομένη την εξαιρετικά δύσκολη συνολική κατάσταση στην Συρία», επισήμανε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου σημείωσε πως δεν μπορεί να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση, επικαλούμενη ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Το ειδησεογραφικό περιοδικό Focus σε δημοσίευμά του για το θέμα τον Φεβρουάριο είχε κατονομάσει την γυναίκα ως την 27χρονη Τζανίνα Φιντάιζεν. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα απήχθη τον Οκτώβριο του 2015 και γέννησε τον γιο της τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα το περιοδικό ανέφερε πως η γυναίκα, που υπέγραφε τα ρεπορτάζ της με το ψευδώνυμο Μαρί Ντέλχες, τέθηκε υπό ομηρία από μια ένοπλη παράταξη, που ανήκει στην ισλαμιστική οργάνωση Μέτωπο Αλ Νόσρα, η οποία απαιτούσε λύτρα πέντε εκατομμυρίων ευρώ για την απελευθέρωση της.

Επικαλούμενο πηγές στην ομοσπονδιακή αστυνομία, το Focus τόνισε πως η Φιντάιζεν δελεάστηκε να πάει στην Συρία από μια γυναίκα που γνώριζε από την Βόννη με την υπόσχεση για μια αποκλειστική πληροφορία για ισλαμιστές μαχητές.

Η γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα προετοιμάζει την επιστροφή της γυναίκας στην Γερμανία και ευχαρίστησε την τουρκική κυβέρνηση και άλλους συμμάχους για την βοήθεια που της παρείχαν για την υπόθεση.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση