Λιτότητα και στην Σαουδική Αραβία! Θα πληρώσουν το δημόσιο 11 μέρες αργότερα!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016 10:22 Λιτότητα και στην Σαουδική Αραβία! Θα πληρώσουν το δημόσιο 11 μέρες αργότερα!
Η φράση "Ρε που πάμε;" έρχεται αυτόματα στο νου όταν μαθαίνει κανείς ότι η Σαουδική Αραβία έχει οικονομικά προβλήματα. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται η κυβέρνηση αποφάσισε να υιοθετήσει το Γρηγοριανό Ημερολόγιο προκειμένου να πληρώσει 11 ημέρες αργότερα τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας.
 
Μέχρι σήμερα μόνο ο ιδιωτικός τομέας χρησιμοποιούσε το Γρηγοριανό Ημερολόγιο προκειμένου να κάνει τις πληρωμές του και να συνεργάζεται με το εξωτερικό. Όμως ο δημόσιος τομέας χρησιμοποιούσε το Ημερολόγιο Hijri από το 1932. Σύμφωνα με αυτό, ένας χρόνος ισοδυναμεί με 354 ή 355 ημέρες. Δηλαδή είναι μικρότερο από το Γρηγοριανό κατά 11 ημέρες.
 
Η αλλαγή αυτή ισχύει από την Κυριακή (02/10) και εκτός από αυτήν αποφασίστηκαν μειώσεις μισθών, μειώσεις μπόνους αλλά και εκπτώσεις στα μεταφορικά και ο αριθμός των δημόσιων αργιών.
 
Η Σαουδική Αραβία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου έχει ζημιωθεί σημαντικά από το 2014 όταν άρχισαν να πέφτουν οι τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση