Έμεινε 20 χρόνια σε ένα υπόγειο - Οι πρώτες στιγμές ελευθερίας [vid]

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016 13:05 Έμεινε 20 χρόνια σε ένα υπόγειο - Οι πρώτες στιγμές ελευθερίας [vid]
Στα 36 του χρόνια ο Armando de Andrade αντίκρισε ξανά για πρώτη φορά το φως μετά από 20 χρόνια. Οι γονείς του τον είχαν κλειδώσει από τα 16 του χρόνια στο υπόγειο του σπιτιού.
 
Ο Armando de Andrade βρέθηκε από αστυνομικούς δεμένος στο κρεβάτι ενός δωματίου χωρίς φως στη Βραζιλία. Είχε τεράστια νύχια και γένια που έφταναν στα γόνατά του. Είχε ζήσει τα τελευταία 20 χρόνια αιχμάλωτος στο υπόγειο του σπιτιού του πατέρα του και της μητριάς του.
 
Οι αστυνομικοί βρήκαν τον Armando de Andrade, που εξαφανίστηκε όταν ήταν 16 χρονών, τυχαία, ενώ έκαναν εφόδους σε σπίτια για μέλη συμμορίας ναρκωτικών. Βρέθηκε σε άθλια κατάσταση και υποσιτισμένος, καθώς ζούσε στο απόλυτο σκοτάδι για 2 δεκαετίες, ενώ το πάτωμα στο υπόγειο που ζούσε ήταν γεμάτο ακαθαρσίες.
 
Ο επικεφαλής της αστυνομίας Celso Marchiori που ερευνά την υπόθεση δήλωσε πως αρχικά δεν ήξεραν αν ήταν φοβισμένος ή υπό την επήρεια ναρκωτικών. "Δεν ήταν σε θέση να καταλάβει ότι ήμασταν αστυνομικοί. Ζητήσαμε βοήθεια και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο. Είναι ένα πολύ ανθυγιεινό μέρος. Δεν θα είχε επιζήσει. Δεν υπήρχε καθόλου φως".
 
 
Οι γείτονες της οικογένειας στο Guarulhos, στο Σάο Πάολο, θυμούνται τον 16χρονο Armando ως έναν έφηβο που του άρεσε το skateboard και να παίζει κιθάρα όταν εξαφανίστηκε ξαφνικά. Δεν τον είδαν ποτέ ξανά οι φίλοι του και η οικογένειά του πάντα υποστήριζε πως είχε μετακομίσει σε άλλη περιοχή στη Βραζιλία και ήταν καλά.
 
Η Aparecido Rocha Brasil, που ζει στην περιοχή, εκτιμά ότι αποφάσισαν να τον κλειδώσουν στο υπόγειο όταν άρχισε να πειραματίζεται με το αλκοόλ. "Κάθε έφηβος είναι περίεργος για αυτά τα πράγματα. Αλλά για κάποιον λόγο όταν το αλκοόλ μπήκε στη ζωή του η οικογένειά του αποφάσισε να τον κλειδώσει στο υπόγειο", δήλωσε στο Globo News TV. "Όταν ρωτούσαμε για αυτόν, πάντα μας έλεγαν το ίδιο πράγμα. Ότι ζει στα βορειοανατολικά, ότι δουλεύει, ότι είναι καλά και έχει κάνει οικογένεια εκεί. Αυτά μας έλεγαν", θυμάται παιδικός φίλος του Armando.
 
 
Ο πατέρας του Armando, Amancio de Andrade, αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως ο γιος του έφυγε από το σπίτι στα 18 του χρόνια, γύρισε στο σπίτι την περασμένη εβδομάδα και του ζήτησε να τον κλειδώσει στο δωμάτιο επειδή ήθελε να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. "Έχει γίνει ολόκληρος άντρας. Δεν ήρθε ποτέ σε επαφή μαζί μας. Την περασμένη εβδομάδα άνοιξα την πόρτα και ήταν εκεί. Του έδωσα φαγητό και τον άφησα να μείνει στο υπόγειο. Μου ζήτησε να κλειδώσω την πόρτα για να μην μπορεί να βγει έξω".
 
Ο Armando πλέον δέχεται τη φροντίδα των ειδικών σε ψυχιατρική πτέρυγα τοπικού νοσοκομείου όπου φέρεται να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση ψυχολογικά για να μιλήσει. Σε ένα βίντεο όπου του μιλά ένας φίλος του φαίνεται να μπορεί μόνο να κάνει νεύμα ή να κουνά το κεφάλι του για να απαντήσει σε ερωτήσεις. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, ενώ ο πατέρας του και η μητριά του, που δεν έχουν συλληφθεί ακόμα, φέρονται να έχουν διαφύγει μετά από επίθεση που δέχτηκαν από τους θυμωμένους γείτονες.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση