Τρόμος από νέο μεγάλο σεισμό 6 Ρίχτερ στη Βόρεια Ιταλία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 23:05 Τρόμος από νέο μεγάλο σεισμό 6 Ρίχτερ στη Βόρεια Ιταλία
Ο νέος σεισμός 6 Ρίχτερ λίγο πριν τις 22.20 ώρα Ελλάδος, ακολούθησε την δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ .
 
Μεγάλος σεισμός εντάσεως 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22.18 ώρα Ελλάδος στη βόρεια Ιταλία. Το επίκεντρο της νέας δόνηση εντοπίζεται σε απόσταση μόλις 63 χιλιομέτρων ανατολικά της Περούτζια και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2 τραυματίες στο χωριό Μάρκε, κοντά στο επίκεντρο. 
 
Νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 20.10 σεισμός εντάσεως 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός στη στο μεγαλύτερο μέρος της Ιταλίας . 
 
 
Η νέα δόνηση έγινε αισθητή - όπως και η πρώτη -  σε πολλές περιοχές της χώρας ακόμη και στην πρωτεύουσα Ρώμη που απέχει 134 χιλιόμετρα. 
 
Ο πρώτος σεισμός 
 
Το επίκεντρο της πρώτης δίονησης εντοπίστηκε σε βάθος μόλις 9.5 χιλιομέτρων, σε απόσταση 122 χιλιομέτρων ανατολικά της Ιταλικής πρωτεύουσας και συγκεκριμένα βόρεια από το  επίκεντρο των δονήσεων που πριν από περίπου δύο μήνες, στις 24 Αυγούστου, είχαν προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στο χωριό Αμάτριτσε και τις γύρω περιοχές. 
 
H Corriere della Serra αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο χωριό Visso από πτώση ψευδοροφής, από αυτόν τον σεισμό. 
 
Ο δήμαρχοι των περιοχών Castelsantangelo sul Nera,  Norcia και Salaria, που βρίσκονται κοντά στο επίκεντρο έχουν ήδη αναφέρει ζημιές σε κτίρια. Οι κάτοικοι  έχουν βγει έντρομοι από τα σπίτια τους και σε πολλά χωριά έχουν διακοπεί η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες. Μάλιστα οι 200 κάτοικοι της Norcia  πήραν εντολές να μην επιστρέψουν απόψε στα σπίτια τους εάν δεν ελεγχθούν πρώτα από τις αρχές. 
 
Στο μισοκατεστραμμένο Αμάτριτσε, κατέρρευσαν σπίτια τα οποία είχαν κριθεί ακατάλληλα από τον σεισμό του περασμένου Αυγούστου.
 
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σχεδόν σε ολόκληρη την Ιταλία, από τη Φλωρεντία στο βορρά, έως τη Νάπολη στο Νότο. Μάλιστα στη Ρώμη, εκκενώθηκε το κτίριο που στεγάζει το υπουργείο εξωτερικών. 
 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση