Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα θίξει όλα τα θέματα στην Αθήνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 17:54 Τζο Μπάιντεν: Ο Ομπάμα θα θίξει όλα τα θέματα στην Αθήνα
Η ελάφρυνση του χρέους θα είναι ένα από τα ζητήματα που θα εγείρει κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ο κ. Ομπάμα, όπως επιβεβαίωσε ο αμερικανός αντιπρόεδρος
 
Ο Τζο Μπάιντεν κατα την διάρκεια εκδήλωσης του "Ιδρύματος για την Ημέρα του Όχι" (Oxi Day Foundation) που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), ρωτήθηκε αν κατα την επίσκεψή του στην Αθήνα, ο αμερικανός πρόεδρος θα θέσει ακι το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Ο κ. Μπάιντεν απάντησε πως την Πέμπτη γευμάτισε με τον πρόεδρο και συμπλήρωσε: “Σας υπόσχομαι ότι θα εγείρει κάθε σχετικό θέμα”.
 
Ο κ. Μπάιντεν μίλησε για τον ηρωισμό των Ελλήνων στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο και υπογράμμισε την ιδιαίτερη σχέση που ο ίδιος έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες με την ομογένεια. “Δεν βρήκα ποτέ στις προσωπικές μου σχέσεις άλλη ομάδα ανθρώπων περισσότερο πιστούς και θαρραλέους από τους `Έλληνες” τόνισε. Επλεξε το εγκώμιο του πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη με τον οποίο συνεργάσθηκε στενά στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και αναφέρθηκε στους ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς του και με άλλους Ελληνοαμερικανούς.
 
 
Οι λυγμοί για τον γιο του που έφυγε πρόωρα
 
Στην ίδια εκδήλωση ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ξέσπασε σε λυγμούς όταν αναφέρθηκε στον γιο του τον Μπο , ο οποίος πέθανε το 2015 από όγκο στον εγκέφαλο σε ηλικία 46 ετών. Ο Μπο Μπάιντεν ήταν ένας από τους τιμώμενους στην εκδήλωση. Ο Τζο Μπάιντεν αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του στη ζωή του γιου του που πάλεψε να νικήσει τον καρκίνο. Το `Ιδρυμα που δημιουργήθηκε στο όνομα του γιου του έχει αυτόν το στόχο. “`Εκανε κάθε του στιγμή να έχει αξία. Ποτέ του δεν τα έβαλε κάτω και μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν γεμάτος ελπίδα”, είπε ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ για το γιό του.

 

 

Ο αμερικανός αντιτπρόεδρος μίλησε και για την τρίτη τιμώμενη της εκδήλωσης την νεαρή Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, η οποία δραπέτευσε από τα χέρια των τζιχαντιστών, που τη χρησιμοποιούσαν ως σκλάβα του σεξ. 
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση