Ατρόμητοι λήστεψαν τον αρχιεκτελεστή του Εσκομπάρ [pics]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Δεκεμβρίου 2016 13:05 Ατρόμητοι λήστεψαν τον αρχιεκτελεστή του Εσκομπάρ [pics]
Μπορεί το δεξί χέρι του Πάμπλο Εσκομπάρ, γνωστός ως “Ποπάι” να έχει χύσει πολύ αίμα, ωστόσο, όταν ληστές τον απείλησαν με όπλο δεν αντιστάθηκε και τους έδωσε ό,τι ήθελαν.

Αν ο Jhon Jairo Velasquez έπεσε θύμα ληστείας τότε... μπορούμε όλοι να ανησυχούμε! Και αυτό γιατί πρόκειται για τον αρχιεκτελεστή του Πάμπλο Εσκομπάρ, γνωστός και με το ψευδώνυμο «Ποπάι».

Ο ίδιος εξομολογήθηκε ότι ενώ βρισκόταν στην Κολομβία δύο άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον ανάγκασαν να σταματήσει το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου και υπό την απειλή όπλου του άρπαξαν τα πανάκριβα γυαλιά ηλίου του, δύο χρυσά μπρασελέ και το κινητό του τηλέφωνο.

Μάλιστα, όπως είπε δεν αντιστάθηκε καθόλου... Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που όπως αποκάλυψε έχει σκοτώσει πάνω από 300 ανθρώπους ενώ ενορχήστρωσε τη δολοφονία 3.000 ακόμα ανθρώπων.

Ήταν επίσης ο "εγκέφαλος" 200 βομβιστικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του πολέμου των καρτέλ του Εσκομπάρ και του κράτους της Κολομβίας, ενώ στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται πολλές απαγωγές υψηλού προφίλ όπως αυτή του Carlos Mauro Hoyos το 1988. O “Ποπάι” μάλιστα έχει παραδεχτεί πως ήταν αυτός που σκότωσε τελικά τον πολιτικό.

Επίσης έχει δηλώσει πως δεν ένιωσε ποτέ τύψεις γιατί απλά σκότωσε αυτούς που έπρεπε, υπακούοντας στις εντολές του Εσκομπάρ.

Ο αρχιεκτελεστής του Εσκομπάρ λέει ότι είναι η δεύτερη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο ληστών, αλλά στην αστυνομία δεν κατήγγειλε τα περιστατικά.

Υποστηρίζει ότι κάτι ανάλογο του συνέβη πριν από λίγους μήνες, αλλά τότε είχε καταφέρει με το αυτοκίνητό του να ρίξει απ' τη μοτοσικλέτα έναν απ' τους επίδοξους ληστές.

Ο “Ποπάι” αποφυλακίστηκε το 2014 μετά από 22 χρόνια κάθειρξης.

Πηγή: BBC / newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση