Αιματηρή Πρωτοχρονιά θέλουν οι τζιχαντιστές! Ανατριχιαστικό κάλεσμα: "Χτυπήστε την Ευρώπη"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016 08:20 Αιματηρή Πρωτοχρονιά θέλουν οι τζιχαντιστές! Ανατριχιαστικό κάλεσμα: "Χτυπήστε την Ευρώπη"

- Σοκαριστικα μηνύματα τζιχαντιστών για νέο αιματοκύλισμα την Πρωτοχρονιά
- Δημοσίευσαν λίστα με διευθύνσεις χιλιάδων εκκλησιών στις ΗΠΑ
- Θέλουν να μετατρέψουν το νέο έτος σε "αιματηρή ταινία τρόμου"
- Κάλεσμα σε μοναχικούς λύκους για χτυπήματα σε εκκλησίες, ξενοδοχεία, καφετέριες, αγορές και δημόσιους χώρους
- Μιλούν για στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ολλανδία
- Δίνουν εγχειρίδια χρήσης όπλων και προετοιμασίας εκρηκτικών για επίδοξους δράστες

Ονόματα και διευθύνσεις χιλιάδων εκκλησιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δημοσίευσε το Ισλαμικό Κράτος, καλώντας τους οπαδούς του να επιτεθούν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Το μήνυμα δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο γκρουπ της ομάδας "Μυστικά των Τζιχαντιστών". Ο χρήστης Abu Marya al-Iraqi έγραψε το μήνυμα στα αραβικά, απευθύνοντας κάλεσμα "για αιματηρούς εορτασμούς στο Χριστιανικό Νέο Έτος". Ανακοίνωσε μάλιστα τα σχέδια των τζιχαντιστών να αξιοποιήσουν το δίκτυο των μοναχικών λύκων για "να μετατρέψουν το χριστιανικό νέο έτος σε "αιματηρή ταινία τρόμου".

Τα σοκαριστικά μηνύματα αναρτήθηκαν σε γκρουπ των τζιχαντιστών στο Telegram και περιελάμβαναν εγχειρίδια για τη χρήση και την προετοιμασία όπλων και εκρηκτικών μηχανισμών για τους επίδοξους δράστες. Περιλαμβάνεται κατάλογος των εκκλησιών και στις 50 πολιτείες.

Σε άλλο ποστ, ένα μέλος καλούσε τους "γιους του Ισλάμ" να στοχεύσουν "εκκλησίες, γνωστά ξενοδοχεία, πολυσύχναστες καφετέριες, αγορές και δημόσιους χώρους", δίνοντας λίστα με στόχους στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το αιματοκύλισμα με 12 νεκρούς και 48 τραυματίες στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Ανέφερε πως ο δράστης ήταν "στρατιώτης του Ισλαμικού Κράτους" που ακολουθούσε εντολές να "στοχεύσει σε χώρες του συνασπισμού".

Οι αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη και πλέον έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Τυνήσιου Anis Amri που φέρεται να έχει διασυνδέσεις με τζιχαντιστές στην Τυνησία και τη Γερμανία. "Στην καμπίνα του οδηγού, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και υπάρχουν και πρόσθετα στοιχεία που στηρίζουν αυτό" το σενάριο τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του ντε Μεζιέρ στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών επισήμανε ότι ελπίζει ο δράστης να συλληφθεί σύντομα.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ανίς Άμρι, του Τυνήσιου που καταζητείται ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά Μπράιτσαϊντ, βρέθηκαν στη πόρτα της νταλίκας που με 65 χιλιόμετρα έπεσε πάνω στο πλήθος παρασύροντας στο θάνατο 12 ανθρώπους.

Την ίδια στιγμή, το Spiegel αποκαλύπτει πως από την παρακολούθηση τηλεφώνων του Άμρι κι άλλων υπόπτων προκύπτει πως ο νεαρός Τυνήσιος είχε προσφερθεί να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας. Και το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγη ώρα μετά από εκείνο των New York Times, που έρχονται να αποκαλύψουν ότι ο Άμρι ήταν γνωστό πως αναζητούσε online πληροφορίες για εκρηκτικά!

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Τυνήσιος καταζητούμενος είχε αναζητήσει στο internet πληροφορίες για το πως θα φτιάξει εκρηκτικούς μηχανισμούς και είχε επικοινωνήσει τουλάχιστον μια φορά με το Ισλαμικό Κράτος μέσω της υπηρεσίας μηνυμάτων Telegram Messenger! Δεν είναι σαφές όμως πότε έγιναν οι αναζητήσεις για τα εκρηκτικά και η επικοινωνία με τους τζιχαντιστές του ISIS.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 24χρονος ήταν στη λίστα των ΗΠΑ με τα πρόσωπα που απαγορεύεται να μπουν στη χώρα.

Το παιχνίδι του δράστη με τις αρχές

Το πορτοφόλι που βρέθηκε κάτω από τη θέση του οδηγού μέσα στη μοιραία νταλίκα ίσως να αφέθηκε εκεί εσκεμμένα. Ίσως ο δράστης να ήθελε η αστυνομία να γνωρίζει ποιος είναι και πως της έχει... ξεφύγει (πολλές φορές). Αυτή είναι η εκτίμηση του επικεφαλής του συνδικάτου της αστυνομίας (DPolG) Ράινερ Βεντ.

Μιλώντας στο γερμανικό κανάλι Ν-tv ο Γερμανός ειδικός, τόνισε πως σε πολλές περιπτώσεις τρομοκρατικών χτυπημάτων οι δράστες αφήνουν στον τόπο της επίθεσης ένα έγγραφο που αποκαλύπτει την ταυτότητά τους για να στείλουν το μήνυμα στις αρχές ότι τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει. Αναπάντητο παραμένει μέχρι στιγμής το ερώτημα γιατί η προσωρινή άδεια του υπόπτου εντοπίστηκε από τις αρχές με τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Ο νεαρός Τυνήσιος έφτασε στη Γερμανία από την Ιταλία. Το αίτημά του για άσυλο είχε απορριφθεί και ήταν ελεύθερος με προσωρινή άδεια και επρόκειτο να απελαθεί όταν θα έφταναν τα χαρτιά του από την Τυνησία. Η οποία αρχικά είχε αρνηθεί ότι ο Άμρι ήταν πολίτης της. Τελικά, του χορήγησε διαβατήριο και το έστειλε στη Γερμανία. Μόνο που το έστειλε χθες Τετάρτη (21.12.2016), δυο μέρες μετά το μακελειό! Ποιος ξέρει τι θα είχε γίνει αν τα χαρτιά είχαν φτάσει νωρίτερα;

Εντύπωση για τη στάση των γερμανικών αρχών προκαλεί το γεγονός πως ο Άμρι, τον οποίο οι αρχές έχουν επικηρύξει με 100.000€, ήταν ελεύθερος παρά το γεγονός πως δεν είχε χαρτιά, πως είχε χαρακτηριστεί επικίνδυνος, πως είχε επαφές με τον κήρυκα μίσους και φυλακισμένο ισλαμιστή Αχμαντ Αμπντουλαζίζ Αμπντουλάχ Α. ή "Αμπού Ουάλα", τον ιερωμένο "χωρίς πρόσωπο".

Και κάτι ακόμα: από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο 2016 ο Άνις Άμρι βρισκόταν υπό παρακολούθηση διότι υπήρχαν πληροφορίες ότι προετοιμάζει μια διάρρηξη ώστε να μπορέσει να αγοράσει αυτόματα όπλα, "για μία ενδεχόμενη επίθεση", αλλά δεν προέκυψαν ισχυρά ενισχυτικά στοιχεία για κάτι τέτοιο κατά τον Γενικό Εισαγγελέα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, ο Ανις Άμρι είχε κλέψει ένα φορτηγό στην Τυνησία το 2010 και είχε καταδικαστεί.

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Bild, επικαλούμενο μάλιστα και τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Γερμανίας πως τέσσερις άνθρωποι έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με τον Τυνήσιο. Ωστόσο, εκπρόσωπος του επικεφαλής της γερμανικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας διέψευσε το δημοσίευμα. "Όχι, δεν ισχύει αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπος αναφερόμενος στο δημοσίευμα και πρόσθεσε "δεν γνωρίζουμε κάτι για συλλήψεις".

Πηγή: Vocativ / newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση