Ελληνικής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης με 5 νεκρούς στη Μελβούρνη

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 09:36 Ελληνικής καταγωγής ο δράστης της επίθεσης με 5 νεκρούς στη Μελβούρνη

Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και τουλάχιστον 20 οι τραυματίες, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, στη Μελβούρνη. Ανδρας έριξε από πρόθεση το ΙΧ.

Πέντε νεκροί και είκοσι τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρής επίθεσης στη Μελβούρνη όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός, που έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος, είναι ελληνικής καταγωγής. Ο δράστης είναι 26 χρονών και έχει συλληφθεί από την αστυνομία.  Είχε προηγηθεί διαπληκτισμός του δράστη με μέλη της οικογένειάς του στο Μετρό ενώ σύμφωνα με την αστυνομία έχει ιστορικό βίας και ναρκωτικών. 

Οπως έγινε γνωστό, νεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα παιδί 10 ετών. Και οι τρεις χτυπήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της οδού Bourke και δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου τραυματίστηκαν επίσης συνολικά 15 άτομα, εκ των οποίων οι 5 σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες που δίνουν μάχη για τη ζωή είναι και ένα μωρό μόλις 3 μηνών. Επίσης τραυματισμένα είναι τρία παιδιά ηλικίας 2, 3 και 9 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη. Το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί.

 

 

 

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση