Μετέδωσαν ομαδικό βιασμό ζωντανά στο facebook! 3 συλλήψεις στη Σουηδία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 10:28 Μετέδωσαν ομαδικό βιασμό ζωντανά στο facebook! 3 συλλήψεις στη Σουηδία
Στη σύλληψη τριών αντρών στη Σουηδία προχώρησαν οι αρχές με την υποψία του ομαδικού βιασμού γυναίκας μετά τη ζωντανή μετάδοσή του σε κλειστή σελίδα στο facebook.

Σύμφωνα με τη σουηδική ταμπλόιντ Aftonbladet, το έγκλημα έλαβε χώρα σε διαμέρισμα στην πόλη Uppsala νωρίς το πρωί της Κυριακής, με το θύμα να φέρεται να είχε χάσει τις αισθήσεις του. Η 21χρονη Josefine Lundgren, που ήταν ένα από τα 60.000 μέλη της κλειστής σελίδας, κάλεσε την αστυνομία στις 8.24 το πρωί της Κυριακής με το που συνειδητοποίησε τι συνέβαινε στην κλειστή ομάδα. "Της έσκισε τα ρούχα και ξάπλωσε πάνω της".

"Βιάστηκες" είπε ένας από τους άντρες στη γυναίκα στο τέλος της μετάδοσης και άρχισε να γελά. "Τρεις εναντίον μίας χα χα χα" σχολίασε ένα από τα μέλη της κλειστής ομάδας. Σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα STV, οι άντρες έκαναν στη συνέχεια μια δεύτερη ζωντανή μετάδοση στην οποία η γυναίκα έλεγε ότι δεν βιάστηκε. Η ζωντανή μετάδοση συνεχίστηκε μέχρι που η αστυνομία έφτασε στο διαμέρισμα και συνέλαβε όσους ήταν παρόντες.

Ο Marcus Svensson από την αστυνομία της Uppsala επιβεβαίωσε το απόγευμα της Κυριακής πως έχουν στην κατοχή τους αντίγραφο από ένα τουλάχιστον βίντεο, τονίζοντας πως υπήρχαν πολλοί μάρτυρες. "Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνήσαμε και είχαν δει τη μετάδοση", δήλωσε στο SVT. Το θύμα, όπως σημείωσε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ασφάλεια και συλλογή αποδεικτικών στοιχείων.

"Έσπασε η καρδιά μου", τόνισε η Linda Johansson που είδε τη δεύτερη από τις ζωντανές μεταδόσεις. "Το κορίτσι καθόταν μπροστά στην κάμερα, ενώ ο τύπος που τραβούσε βίντεο προσπαθούσε να την κάνει να αρνηθεί πως βιάστηκε. Της έβαζε τα λόγια στο στόμα. Ήταν εξαιρετικά απειλητικός και γελούσε κατά τη διάρκεια του βίντεο".

"Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα κακώς ενορχηστρωμένο αστείο", τόνισε ένα άλλο πρόσωπο που είδε τη ζωντανή μετάδοση. "Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πώς μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο σε ένα κορίτσι; Και πώς μπορείς να το κάνεις σε ζωντανή μετάδοση. Είναι εντελώς άρρωστο".

Οι άντρες που έχουν συλληθεί είναι μεταξύ 19 και 25 ετών, νεότεροι από το θύμα τους, που είναι 31 ετών. Σύμφωνα με την Expressen, ο μεγαλύτερος από τους δράστες έχει καταδίκες για ναρκωτικά και βίαιες επιθέσεις.

Πηγή: Thelocal

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση