Συνάντηση Τραμπ - Μέρκελ: Αμηχανία, προσβολή, άστοχο χιούμορ και λίγη ακόμα... αμηχανία!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 09:27 Συνάντηση Τραμπ - Μέρκελ: Αμηχανία, προσβολή, άστοχο χιούμορ και λίγη ακόμα... αμηχανία!
- Μία συνάντηση... βραχυκύκλωμα
- Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε την Άνγκελα Μέρκελ στον Λευκό Οίκο
- Η γερμανίδα καγκελάριος τον ρώτησε αν θέλει να κάνουν χειραψία κι εκείνος (έκανε πως) δεν την άκουσε!
- Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε χιούμορ (;) για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και η Μέρκελ δεν το διασκέδασε καθόλου
- Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με όλες τις στιγμές που ξεχώρισαν και διαβάστε όσα είπαν οι δύο ηγέτες

Ήταν μια συνάντηση που μάλλον η Άνγκελα Μέρκελ θα ήθελε να ξεχάσει πολύ γρήγορα. Ο Ντόναλντ Τραμπ την υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο, ωστόσο η γερμανίδα καγκελάριος έδειχνε συνεχώς "έξω από τα νερά της".

Συνηθισμένη από το αυστηρό πρωτόκολλο στην συντριπτική πλειοψηφία των επίσημων συναντήσεών της, η Μέρκελ έμοιαζε να μην μπορεί να διαχειριστεί τον διαχυτικό, εξωστρεφή και πιθανώς αγενή Τραμπ.

Το σχετικά... καλό ξεκίνημα

Όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά. Η Γερμανίδα Καγκελάριος έφτασε στον Λευκό Οίκο φορώντας ένα πετρόλ σακάκι και ο Ντόναλντ Τραμπ την υποδέχτηκε φορώντας ένα μαύρο κουστούμι συνδυασμένο με ριγέ γραβάτα.

Οι δυο τους αφού πόζαραν χαμογελαστοί για τους φωτογράφους, αντάλλαξαν θερμή χειραψία και κατευθύνθηκαν στα... ενδότερα για να συζητήσουν.

Η μη χειραψία!

Δεν πέρασε πολύς χρόνος, ωστόσο, για να γίνουν τα πράγματα εξαιρετικά άβολα! Τουλάχιστον για τη Μέρκελ, αφού ο Τραμπ δεν έδειξε να πτοήθηκε από τη γκάφα στην οποία υπέπεσε.

Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε το "θαύμα" του και δεν αντάλλαξε χειραψία με την Άνγκελα Μέρκελ όταν εκείνη του το ζήτησε!

Ήταν η στιγμή που οι φωτογράφοι τους ζητούσαν να ανταλλάξουν χειραψία για να απαθανατίσουν τη στιγμή. Ακούγοντας τις... εκκλήσεις, η Άνγκελα Μέρκελ απευθύνθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντάς του την εξής ατάκα, η οποία μάλιστα "πέρασε" από τα μικρόφωνα:

"Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια"; Ο Τραμπ δεν αντέδρασε καν! Δεν άκουσε; Προσποιήθηκε πως δεν άκουσε; Μόνο εκείνος ξέρει!

 Η Μέρκελ πάντως όταν κατάλαβε πως δεν υπήρχε ανταπόκριση, γύρισε ξανά το βλέμμα της προς τους φωτογράφους, προσπαθώντας να κάνει τη στιγμή να φύγει...

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Αμηχανία νούμερο δύο!

Το δεύτερο... χτύπημα ήρθε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Εκεί που ο Ντόναλντ Τραμπ θέλησε να κάνει χιούμορ και για μία ακόμη φορά η αυστηρή Μέρκελ έδειχνε με τη γλώσσα του σώματός της να λέει "πάρ' τε με από εδώ"!

Ο Τραμπ ρωτήθηκε για το περιβόητο -πια- ζήτημα των υποκλοπών, αφού ο ίδιος έχει ανοιχτά κατηγορήσει τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, πως είχε παγιδεύσει τα τηλέφωνα στον Trump Tower λίγες ώρες πριν τις εκλογές!

Ο αμερικανός πρόεδρος, λοιπόν, θυμήθηκε πως στο παρελθόν είχε προκύψει ένα ζήτημα με υποκλοπές που αφορούσε και στην Άνγκελα Μέρκελ και είπε το εξής: "Τουλάχιστον έχουμε κάτι κοινό"!

Παγωμάρα. Ο Τραμπ έδειχνε να περιμένει ανταπόκριση στο χιούμορ, κάποιοι δημοσιογράφοι γέλασαν, ωστόσο η Μέρκελ μόλις κατάλαβε τι είπε, κοίταξε αμήχανα τον Τραμπ, μετά τους δημοσιογράφους, μετά... τακτοποίησε τα χαρτιά της και τελικά δεν είπε τίποτε απολύτως, αφήνοντας μία ακόμη άβολη στιγμή να περάσει...

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα:

Η συνέντευξη Τύπου

Εκτός από όλες αυτές τις... ομορφιές, πάντως, υπήρξαν και τοποθετήσεις για σοβαρά ζητήματα, με τον Τραμπ να δείχνει ξανά τις διαθέσεις του κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ. Ο Τραμπ αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ένα θέμα για το οποίο έχει επικρίνει σφοδρά την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ, χαρακτήρισε τη μετανάστευση "προνόμιο και όχι δικαίωμα" και επισήμανε ότι πάνω απ' όλα θα πρέπει να μπαίνει η ασφάλεια των πολιτών.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικές τις συνομιλίες που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο. "Υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός ζητημάτων στα οποία θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά… είχαμε μια πολύ καλή πρώτη ανταλλαγή απόψεων" υπογράμμισε από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ.

Σχετικά με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, η Γερμανίδα Καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν σύντομα οι συνομιλίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, από την άλλη, τόνισε ότι "δεν πιστεύει στον απομονωτισμό" αλλά είναι υποστηρικτής ενός "δίκαιου" εμπορίου. "Δεν είμαι απομονωτιστής, είμαι υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου αλλά επίσης και του δίκαιου εμπορίου και το δικό μας ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε πολλά άσχημα πράγματα" όσον αφορά το χρέος και τα ελλείμματα", υποστήριξε.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι αναμένει οι ΗΠΑ να τα πάνε "εξαιρετικά καλά" στις εμπορικές σχέσεις τους με τη Γερμανία. Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα σεβαστούν τους ιστορικούς θεσμούς αλλά επέμεινε ότι οι άλλες χώρες θα πρέπει να συνεισφέρουν για να στηρίξουν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ευχαρίστησε μάλιστα την Μέρκελ "για τη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης για την αύξηση των αμυντικών δαπανών" ώστε να φτάσουν τουλάχιστον στο 2%.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί μια "ειρηνική" λύση στην κρίση της Ουκρανίας και ευχαρίστησε τόσο την Μέρκελ όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο θέμα αυτό.

Επίσης, οι δυο ηγέτες συζήτησαν για την μεταναστευτική πολιτική και το προσφυγικό ζήτημα. "Οι σχέσεις με τη Ρωσία πρέπει να βελτιωθούν, ωστόσο η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εκείνη που πρέπει καταρχάς να επιλυθεί", υπογράμμισε επιπλέον η Άγγελα Μέρκελ.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι μαζί με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους συζήτησαν το θέμα του Αφγανιστάν και τη συνέχιση της αποστολής εκεί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση