Ο Ντάισελμπλουμ ζητά συγγνώμη για τη δήλωσή του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 18:37 Ο Ντάισελμπλουμ ζητά συγγνώμη για τη δήλωσή του
"Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια".

Αυτή ήταν η ατάκα του Γερούν Ντάισελμπλουμ, που όπως είναι λογικό εξόργισε... τους πάντες στον ευρωπαϊκό Νότο. Τελικά ο πρόεδρος του Eurogroup απολογήθηκε για αυτή τη δήλωση...

Η αλήθεια είναι ότι ο Ευρωπαϊκός Νότος έψαχνε μια αφορμή να ξεσηκωθεί απέναντι στον Ευρωπαϊκό Βορρά. Και την βρήκε στο πρόσωπο του Γερούν Ντάισελμπλουμ. Προφανώς ο Ντάισελμπλουμ, χαλάρωσε μετά τις εκλογές στην χώρα του, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κουνηθεί από πρόεδρος του Eurogroup και με μια πρωτοφανή αλαζονεία και αμετροέπεια λόγων έθιξε εκατομμύρια πολίτες που είναι μέρος του θεσμού του οποίου προίσταται.

Πάντως, ο ίδιος ο Ντάισελμπλουμ, μέσω του εκπροσώπου του, εμφανίστηκε σήμερα αμετανόητος. Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν επέκρινε κάποια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του μετά τα σχόλια του Ντάισελμπλουμ σε γερμανική εφημερίδα, που θεωρήθηκαν αρνητικά για τις χώρες της νότιας Ευρώπης και τροφοδότησαν τις φωνές που ζητούν την παραίτησή του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ντάισελμπλουμ, οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν. «Ο Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ή ομάδα χωρών. Το μήνυμά του είχε αποδέκτες όλες τις χώρες της ευρωζώνης: η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις. Πρέπει να τηρούμε τους δημοσιονομικούς κανόνες. Αυτό είναι σημαντικό σε προσωπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση