Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 23:19 Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ταυτότητας του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο. Η ιταλική εφημερίδα La Stampa, αλλά και η βρετανική εφημερίδα Independent, κατονόμασαν ως δράστη της επίθεσης τον Βρετανό υπήκοο Αμπού Ιζάρντεεν, ο οποίος γεννήθηκε από Τζαμαϊκανούς γονείς στις 18 Απριλίου του 1975 στο Hackney του Ανατολικού Λονδίνου.

Η ταυτότητά του δράστη δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα από την αστυνομία, ενώ λίγο μετά την ανακοίνωση του ονόματός του, δημοσιογράφοι με αναρτήσεις τους στο Twitter διέψευσαν τα ΜΜΕ, τα οποία ανέφεραν ότι ο Τρέβορ Μπρουκς, γνωστός ως Αμπού Ιζάρντεεν, σκόρπισε το θάνατο στην καρδιά του Λονδίνου.

Η δημοσιογράφος του ABC Rym Momtaz με tweet της ανέφερε πως, μετά από επικοινωνία με τον δικηγόρο του Ιζάρντεεν, δεν είναι αυτός ο δράστης καθώς βρίσκεται στην φυλακή.

Το ίδιο αναφέρει και ο δημοσιογράφος του BBC, Dominic Cassiani, επικαλούμενος επίσημες πηγές και μέλη της ισλαμικής κοινότητας.


Ποιο είναι το πρόσωπο που "έδωσαν" τα ΜΜΕ

Ο Ιζάρντεεν, σύμφωνα με την Wikipedia, ασπάστηκε το Ισλάμ στην αρχή της δεκαετίας του 1990, ενώ επισκέφθηκε το Πακιστάν για μια σειρά διαλέξεων πριν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχε χαρακτηρίσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν γίνει στο Λονδίνο το 2005 “αξιέπαινες”, ενώ είχε δηλώσει ανοιχτά πως ήθελε να πεθάνει ως βομβιστής αυτοκτονίας. Είχε συλληφθεί πολλές φορές με την κατηγορία της υποκίνησης τρομοκρατίας, ωστόσο σήμερα κατάφερε να αφαιρέσει τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων, μετά την τρομοκρατική επίθεση που εξαπέλυσε στο Λονδίνο.

Είχε μιλήσει μάλιστα πολλές φορές ως Ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.

Η φωτογραφία του δράστη:

πηγή: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση