Φαντασμαγορικός ινδικός γάμος με άρωμα Bollywood στο Ζάππειο! [pics]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 09:13 Φαντασμαγορικός ινδικός γάμος με άρωμα Bollywood στο Ζάππειο! [pics]

Παραδοσιακές ενδυμασίες, εντυπωσιακές τουαλέτες και ένας γάμος με 500 καλεσμένους. Το Ζάππειο θύμισε για λίγο… Ινδία το βράδυ της Κυριακής (09.04.2017) τραβώντας τα βλέμματα των περαστικών.

Το Ζάππειο Μέγαρο θύμισε για λίγες ώρες σκηνικό από ταινία του Bollywood. Στο εντυπωσιακό Μέγαρο της Αθήνας έπεσε το βράδυ της Κυριακής η αυλαία των τετραήμερων εκδηλώσεων ενός από τους μεγαλύτερους (και πιο ακριβούς ίσως) γάμων που έχουν γίνει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική πρωτεύουσα ήταν εκείνη, ανάμεσα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές, που επέλεξε ένα ζευγάρι από την Ινδία για να παντρευτεί και να κάνει τη δεξίωση του γάμου του. Μάλιστα, για τις ανάγκες των καλεσμένων τους είχαν κλείσει δυο από τα μεγαλύτερα κεντρικά ξενοδοχεία (τη Μεγάλη Βρεταννία και το King George σύμφωνα με παλιότερο δημοσίευμα της Καθημερινής).

Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι από τη μακρινή Ινδία με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες άρχισαν να καταφθάνουν στο λιτά στολισμένο Ζάππειο, λίγα λεπτά μετά τη δύση του ηλίου. Οι περισσότεροι με το παραδοσιακό κόκκινο τρενάκι που έχει ως αφετηρία το Σύνταγμα και κάνει τον γύρο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

«Έχετε μια υπέροχη χώρα, η φιλοξενία ήταν εκπληκτική. Γυρίσαμε όλη την Αθήνα, φτάσαμε μέχρι της μοναδικές παραλίες δίπλα στην πρωτεύουσα σας» είπε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ένα από τα πρώτα καλεσμένα ζευγάρια, που βρέθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. «Θα ξαναεπισκεφθούμε την χώρα σας. Οι τέσσερις ημέρες δεν ήταν αρκετές» είπε μια άλλη Ινδή.

Πολλοί ήταν οι περαστικοί, κυρίως τουρίστες, που σταματούσαν και ρωτούσαν για την εκδήλωση και για την ιστορία του κτιρίου. Κάποιοι, μάλιστα, γνώριζαν ότι εκεί υπογράφηκε η συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδος στην ΕΟΚ τον Μάιο του 1979, καθώς το είχαν διαβάσει στον τουριστικό οδηγό που κρατούσαν. Αρκετοί ήταν οι περαστικοί που παρέμειναν για περισσότερο από μια ώρα μέχρι να δουν τους νεόνυμφους να καταφθάνουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο συνολικός τζίρος από την πραγματοποίηση του γάμου στην Ελλάδα, ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με το ίδιο παλιότερο δημοσίευμα της Καθημερινής, το κόστος έφτασε τις τουλάχιστον 350.000 ευρώ!

Ο γαμήλιος τουρισμός αναπτύσσεται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, με την Σαντορίνη να βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων ιδιαίτερα ζευγαριών από την Κίνα, με το αριθμό των γάμων να ξεπερνούν πλέον και τους 1000 σε ετήσια βάση.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση