Μεξικό: Τα καρτέλ πετάνε τους αντιπάλους τους από αεροπλάνα...

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017 10:01 Μεξικό: Τα καρτέλ πετάνε τους αντιπάλους τους από αεροπλάνα...

Η σορός ενός άνδρα, τον οποίο σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άγνωστοι πέταξαν από ένα αεροπλάνο που πετούσε σε χαμηλό ύψος, βρέθηκε χθες στην οροφή ενός νοσοκομείου στη Σιναλόα, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της δημόσιας υπηρεσίας υγείας στην Πολιτεία, όπου δρουν διαβόητες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Το πτώμα βρέθηκε στην οροφή ενός κέντρου υγείας στην πόλη Ελντοράντο περί τις 07:30 τοπική ώρα, είπε ο αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το κέντρο υγείας, ανέφεραν ότι είδαν ένα αεροπλάνο να πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από το κτίριο, από το οποίο επιβαίνοντας πέταξαν κάποιον έξω, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

Αργότερα χθες ο υφυπουργός Δικαιοσύνης της Πολιτείας Σιναλόα, ο Χεσούς Μαρτίν Ρόμπλες, δήλωσε ότι η σορός που βρέθηκε στην οροφή του νοσοκομείου φέρει τραύματα που μοιάζουν να οφείλονται σε πτώση με μεγάλη δύναμη. Δεν επιβεβαίωσε πάντως ότι πετάχτηκε από αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της Πολιτείας, στην ίδια πόλη, περίπου 60 χλμ. νότια της Κουλιακάν, της πολιτειακής πρωτεύουσας, ανακαλύφθηκαν άλλα δύο πτώματα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι και αυτές οι σοροί πετάχτηκαν από το ίδιο αεροπλάνο.

Ο αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας επισήμανε πως δεν γνωρίζει εάν το θύμα ζούσε όταν πετάχτηκε από το αεροσκάφος. Εισαγγελείς μετέβησαν στον τόπο όπου βρέθηκε η σορός, πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια αγροτική περιοχή και πετάνε συχνά αεροσκάφη τα οποία κάνουν ψεκασμούς», εξήγησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, άγνωστοι, που οι αρχές πιστεύουν ότι είναι μέλη συμμορίας, μάζεψαν τις άλλες δύο σορούς.

Στην Πολιτεία Σιναλόα δρα το ομώνυμο καρτέλ του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος διοικούσε τη συμμορία ως τη σύλληψή του το 2016. Ο Γκουσμάν εκδόθηκε στις ΗΠΑ νωρίτερα φέτος.

Μετά τη σύλληψη του βαρόνου των ναρκωτικών η Πολιτεία δοκιμάζεται καθώς έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις ανάμεσα σε συμμορίες που προφανώς προσπαθούν να επεκτείνουν τα εδάφη τους.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση