Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενεζουέλα: Η γυναίκα σύμβολο που στάθηκε μπροστά στο τεθωρακισμένο [vid]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 14:31 Βενεζουέλα: Η γυναίκα σύμβολο που στάθηκε μπροστά στο τεθωρακισμένο [vid]
Ήταν άλλη μια μέρα βίαιων διαμαρτυριών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, το Καράκας, με τα τεθωρακισμένα να βγαίνουν σε μεγάλη εθνική οδό.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης είχαν προγραμματίσει τη "μητέρα όλων των πορειών" για να σηματοδοτήσουν τη γιορτή για την ανεξαρτησία της χώρας από την Ισπανία. Τουλάχιστον 3 άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, με τους δρόμους να γεμίζουν θραύσματα και αίμα.

Υπήρξε όμως μια στιγμή που έμεινε χαραγμένη σε όλους. Μια γυναίκα βγήκε από τον καπνό και στάθηκε μπροστά σε ένα από τα ογκώδη φορτηγά της Εθνικής Φρουράς, σταματώντας την πορεία του.

Η γυναίκα σύμβολο, γνωστή ως "La Dama", φορούσε ένα καπέλο διακοσμημένα με τα εθνικά χρώματα της Βενεζουέλας και είχε τυλιγμένη μια σημαία στον λαιμό της. Σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter φαίνεται να τρέχει προς το φορτηγό και να σταματά μπροστά του, βάζοντας τα χέρια της στο μπροστινό φτερό του.

Λίγο αργότερα μια φωνή στα μεγάφωνα καλούσε τη γυναίκα να φύγει μπροστά από το τεθωρακισμένο φορτηγό. Ένας άντρας μάλιστα βγήκε στον πυργίσκο του φορτηγού και της πέταξε ένα αντικείμενο. Όταν το όχημα άρχισε να υποχωρεί, η γυναίκα το ακολούθησε, θυμίζοντας τον Tank Man της πλατείας Tiananmen που σταμάτησε μπροστά σε τανκ στις 5 Ιουνίου του 1989.

Πηγή: CNN / newsit.gr