Υγρός τάφος η Μεσόγειος - Φόβοι για 250 νεκρούς σε 2 ναυάγια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 17:19 Υγρός τάφος η Μεσόγειος - Φόβοι για 250 νεκρούς σε 2 ναυάγια
Σχεδόν 250 άνθρωποι αγνοούνται και υπάρχουν φόβοι πως είναι νεκροί μετά από 2 νέα ναυάγια τις τελευταίες ημέρες στη Μεσόγειο.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) δήλωσε πως το International Medical Corps ανέφερε ένα ναυάγιο στις ακτές της Λιβύης, με 163 ανθρώπους να αγνοούνται και να υπάρχουν φόβοι πως είναι νεκροί.

Από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έγινε γνωστό ότι διασώθηκαν μια γυναίκα και έξι άντρες από το Λιμενικό Σώμα της Λιβύης. Ανέφεραν ακόμα ότι αγνοούνται επιπλέον 82 άνθρωποι μετά τη βύθιση βάρκας που μετέφερε 132 άτομα. Περίπου 50 επιζώντες έχουν διασωθεί και μεταφέρθηκαν στο Pozzallo, στη Σικελία.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε πως φέτος περισσότερα από 1.300 άτομα έχουν εξαφανιστεί και πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει διασχίζοντας τη Μεσόγειο.

Στο μεταξύ, στο Σαλέρνο της Κάτω Ιταλίας αποβιβάζονται 991 μετανάστες και πρόσφυγες, τους οποίους μετέφερε στο λιμάνι το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι διασώστες περισυνέλεξαν και το πτώμα ενός παιδιού τριών μόλις ετών και είναι η πρώτη φορά στα τελευταία 17 χρόνια που στο Σαλέρνο θα ταφεί σορός μικρού μετανάστη που έχασε την ζωή του προσπαθώντας να διαπλεύσει την Μεσόγειο. Ο θάνατος του τρίχρονου αγοριού οφείλεται πιθανότατα σε πνιγμό, αλλά ακόμη δεν έγινε γνωστό αν θα διαταχθεί νεκροτομή από την τοπική εισαγγελία.

"Ο πόνος είναι τεράστιος. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς και θα φτάσουν σίγουρα και άλλοι μετανάστες. Χρειάζεται όμως ευρύτερη συνεργασία και στήριξη", δήλωσε ο δήμαρχος του Σαλέρνο Βιντσέντσο Νάπολι.

Πηγή: Independent, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση