Λουτρό αίματος με 40 νεκρούς στο Πακιστάν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015 16:16 Λουτρό αίματος με 40 νεκρούς στο Πακιστάν

Διαστάσεις τραγωδίας λαμβάνει η αιματηρή επίθεση που έγινε σήμερα σε τέμενος της σιιτικής μειονότητας, στο νότιο Πακιστάν.

Σύμφωνα με τον απολογισμό, από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους 40 άτομα και τουλάχιστον 46 τραυματίστηκαν.
Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής προσευχής της Παρασκευής στη Σικαρπούρ, μια απομακρυσμένη πόλη της νότιας επαρχίας Σιντ.

"Συνολικά 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση στη Σικαρπούρ και 46 άλλοι τραυματίσθηκαν, ορισμένοι από τους οποίους σοβαρά", δήλωσε ο επαρχιακός υπουργός Υγείας Τζαμ Μεχτάμπ Νταχρ.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς προκλήθηκε η έκρηξη.

"Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τη φύση της έκρηξης", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Σικαρπούρ, ο Σακίμπ Ισμαήλ Μεμόν. "Πυροτεχνουργοί ερευνούν το σημείο της έκρηξης".

Τμήμα του τεμένους κατέρρευσε μετά την έκρηξη, παγιδεύοντας στα ερείπια μερικούς από τους τραυματίες, τους οποίους απελευθέρωσαν στη συνέχεια παριστάμενοι.

Ο Σάιν Ράχιο Μεράνι, ένας περιφερειακός αστυνομικός αξιωματούχος, δήλωσε πως η έκρηξη οφείλεται πιθανόν σε εκρηκτικό μηχανισμό, αν και η πακιστανική τηλεόραση μετέδωσε πως ορισμένοι κάτοικοι είπαν ότι είδαν έναν άνδρα που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά.

Πηγή: ΑΠΕ, ΦΩΤΟ: reuters

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση