Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μαρτυρία για τον πύργο Γκρένφελ: 42 νεκροί σε ένα δωμάτιο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 20:31 Νέα μαρτυρία για τον πύργο Γκρένφελ: 42 νεκροί σε ένα δωμάτιο

Πηγή της Πυροσβεστικής στη Βρετανία ανέφερε σε άνδρα πως οι άνδρες της Υπηρεσίας εντόπισαν σε ένα μόνο δωμάτιο 42 πτώματα!

Εάν η μαρτυρία επιβεβαιωθεί επισήμως,  ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100.

"Έχω έναν φίλο που δουλεύει στην Πυροσβεστική. Χθες, είπε στο τηλέφωνο ότι βρήκαν 42 πτώματα μέσα σε ένα δωμάτιο. Κανείς δεν τον ήξερε αυτό. Τον ξέρουμε σαν αδερφό, είναι πυροσβέστης και μας το είπε, αλλά δεν μπορεί να τα πει δημόσια", δήλωσε ο άνδρας.

Ο τελευταίος απολογισμός από τις βρετανικές αρχές αναφερόταν σε 79 νεκρούς, ωστόσο να σημειωθεί ότι μόλις πέντε θύματα έχουν αναγνωριστεί και έχει ανακοινωθεί η ταυτότητά τους. 

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η βρετανική κυβέρνηση και προσωπικά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κι ενώ είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση. Η κ. Μέι ανακοίνωσε πως θα δοθουν 5.500 λίρες σε κάθε οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά την πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες αυτών των ανθρώπων. Οι 500 λίρες θα δοθούν μετρητά και οι 5.000 θα περάσουν σε λογαριασμούς των οικογενειών στην τράπεζα, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας.

newsit.gr