Σόιμπλε: Κανένα πρόβλημα, ας συζητήσουμε για την Ελλάδα στην Bundestag

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 23:12 Σόιμπλε: Κανένα πρόβλημα, ας συζητήσουμε για την Ελλάδα στην Bundestag
Στροφή 180 μοιρών από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διεξαχθεί μία ανοιχτή συζήτηση στο γερμανικό κοινοβούλιο για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, εμφανίστηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε εκπομπή του καναλιού ARD TV.

Όπως παρατήρησε ο Σόιμπλε, η έγκριση της εκταμίευσης δε χρειάζεται να περάσει από την Ολομέλεια της Bundestag, καθώς αρκεί να περάσει από την κοινοβουλευτική επιτροπή προϋπολογισμού. Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν θα είχε πρόβλημα να διεξαχθεί και μία πλήρης συζήτηση στην Ολομέλεια για το θέμα της Ελλάδας, όπως ζητούν οι Σοσιαλδημοκράτες.

Πάντως, όπως επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στις 16 Ιουνίου είχε προειδοποιήσει ότι μία τέτοια συζήτηση θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στις χρηματαγορές, όταν ο βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Γιοχάνες Καρς είχε κάνει αυτήν την πρόταση, υποστηρίζοντας πως η απόφαση του ΔΝΤ να αναβάλει τη δική του χρηματοδοτική συνεισφορά αποτελεί μία σημαντική αλλαγή στο ελληνικό πρόγραμμα και θα πρέπει να εγκριθεί από την Ολομέλεια της Bundestag.

newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση