Ο Σόιμπλε θέλει συνεργασία με τους Φιλελεύθερους και όχι με το SPD

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 09:07 Ο Σόιμπλε θέλει συνεργασία με τους Φιλελεύθερους και όχι με το SPD

Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον γιατί αυτό «δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία», λέει ο Σόιμπλε.

«Πάντοτε θεωρούσα ότι το FDP είναι ο κυβερνητικός εταίρος που θα προτιμούσαν οι χριστιανοδημοκράτες (CDU)» δηλώνει ευθέως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην οικονομική Handelsblatt.

Ο σημερινός μεγάλος συνασπισμός με τους σοσιαλδημοκράτες δεν μπορεί να διαρκέσει επ’ άπειρον γιατί αυτό «δεν θα ήταν καλό για τη δημοκρατία. Μία ισχυρή αντιπολίτευση θα ήταν προτιμότερη» τονίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

 

Ο Σόιμπλε δεν παραλείπει να επικρίνει σε υψηλούς τόνους τις προεκλογικές υποσχέσεις για περισσότερες κοινωνικές παροχές και μειώσεις φόρων που μοίρασε στο συνέδριο του SPD ο πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος για την καγκελαρία, Μάρτιν Σουλτς.

Aνοιχτός ο Σόιμπλε σε συζήτηση για την Ελλάδα στην Μπούντεσταγκ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεπτικό δίκτυο ΑRD ότι δεν διστάζει να τεθεί στη διάθεση του γερμανικού Κοινοβουλίου για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη νέα δόση για την Ελλάδα. Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε, πάντως, ότι δεν έχει την εντύπωση ότι στην κοινοβουλευτική ομάδα Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα.

Αναφερόμενος στο θέμα της συμμετοχής ή μη του Διεθνούς Νομισαντικου Ταμείο (ΔΝΤ) στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως δεν βλέπει το λόγο να γίνει νέα ψηφοφορία στη γερμανική Βουλη / Μπούντεσταγκ. Οι επικριτές του πάντως θεωρούν ότι θέλει να αποφύγει το θέμα, λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση