"Μετακλητός" ο δικηγόρος του Τραμπ! Τον διορίζει σε Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 13:29 "Μετακλητός" ο δικηγόρος του Τραμπ! Τον διορίζει σε Επιτροπή

Για να μην κοιτάμε μόνο την καμπούρα μας… Κι αλλού βρίσκουν θέσεις τα "δικά μας παιδιά". Δείτε τον Ντόναλντ Τραμπ: έχει συμβούλους την κόρη και τον γαμπρό του και τώρα αποφάσισε πως θέλει να διορίσει έναν από τους δικηγόρους του στην Επιτροπή Επικοινωνιών!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διορίσει έναν από τους δικηγόρους του στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC), για να καλυφθεί μία από τις δύο κενές θέσεις. Η συγκεκριμένη Επιτροπή λειτουργεί ως ρυθμιστική αρχή για τις τηλεπικοινωνίες και τις υπηρεσίες του Διαδικτύου στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα διορίσει τον Μπρένταμ Καρ, έναν Ρεπουμπλικάνο που ήταν σύμβουλος του προέδρου της FCC, Ατζίτ Πάι. Ο Καρ είναι σήμερα νομικός σύμβουλος στην FCC, ενώ έχει εργαστεί στη νομική εταιρία (Wiley Rein LLP).

Παρότι η FCC είναι πενταμελής, έχει σήμερα μόνο τρία μέλη. Στις αρχές του μήνα ο Τραμπ διόρισε την Τζέσικα Ροζενγουόρσελ που ανήκει στους Δημοκρατικούς, καλύπτοντας μία κενή θέση της FCC. Πριν από την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι διορισμοί του Καρ και της Ροζενγουόρσελ πρέπει να εγκριθούν από τη Γερουσία.

Η Ροζενγουόρσελ διετέλεσε μέλος της επιτροπής μέχρι το τέλος του 2016, όταν τα μέλη της δεν ενέκριναν πρόταση του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν πλειοψηφία δύο έναντι ενός στη σύνθεση της επιτροπής.

Η FCC την περίοδο αυτή εργάζεται προκειμένου ν' ακυρώσει μία σειρά κανονισμών που υιοθετήθηκαν την περίοδο της κυβέρνησης Ομπάμα. Μεταξύ αυτών και οι κανονισμοί του 2015 (net-neutrality rules) που απαγορεύουν στους παρόχους πώλησης υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο να πωλούν σε τρίτους τα στοιχεία καταναλωτικής συμπεριφοράς άλλων χρηστών του Διαδικτύου.

Ο Πάι, που επιλέχθηκε από τον Τραμπ τον Ιανουάριο για την προεδρία της FCC, δήλωσε ότι επιδιώκει την ακύρωση κι άλλων κανονισμών ώστε να αρθούν περιορισμοί στις επιχειρήσεις μέσω του εκσυγχρονισμού των ρυθμίσεων.
Το πλαίσιο των αλλαγών που δρομολογούνται εντάσσεται στην επιχειρηματική θεώρηση του Τραμπ για την υλοποίηση μέτρων που θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και θα δρομολογήσουν νέες θέσεις εργασίες στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση