Ντροπή! Υποχρέωσαν ανάπηρο επιβάτη να ανέβει μόνος του τη σκάλα του αεροσκάφους!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017 14:58 Ντροπή! Υποχρέωσαν ανάπηρο επιβάτη να ανέβει μόνος του τη σκάλα του αεροσκάφους!

Αεροπορική εταιρεία στην Ιαπωνία ζήτησε συγγνώμη από έναν επιβάτη με ειδικές ανάγκες, ο οποίος υποχρεώθηκε να συρθεί στη σκάλα του αεροσκάφους προκειμένου να επιβιβαστεί σε αυτό, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα o Guardian.

O Χιντέτο Κιτζίμα, ο οποίος χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, χρειάστηκε να ανέβει μόνος του από τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης ενός πολύ μικρού αεροδρομίου στο νησί-τουριστικό θέρετρο Αμάμι, μέχρι την πόρτα του αεροσκάφους, έπειτα από την άρνηση του προσωπικού της Vanilla Air να επιτρέψει στους φίλους του να τον μεταφέρουν.

Ο Κιτζίμα, ο οποίος είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω, έχει επισκεφθεί 200 αεροδρόμια σε 158 χώρες, αλλά -όπως είπε- αυτή ήταν η πρώτη φορά που του αρνήθηκε αεροπορική εταιρεία βοήθεια για να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος.
Όπως εξήγησε ο 44χρονος, προτού επιβιβαστεί στην πτήση με προορισμό την Οζάκα, οι υπεύθυνοι του είπαν ότι δεν υπάρχουν ανελκυστήρες στο αεροδρόμιο για τη μεταφορά των επιβατών με ειδικές ανάγκες στο αεροσκάφος. Η Vanilla Air είναι μια εταιρεία χαμηλού κόστους, θυγατρική της All Nippon Airways.
Ένα μέλος του προσωπικού τον πληροφόρησε ότι οι κανονισμοί ασφαλείας απαγορεύουν στους φίλους του να τον μεταφέρουν στις σκάλες και στην αρχή το προσωπικό επιχείρησε να τον σταματήσει να ανέβει μόνος του τα 17 σκαλοπάτια μέχρι την πόρτα του αεροσκάφους.
"Απλώς έπρεπε να τους αγνοήσω και να συνεχίσω να ανεβαίνω, διαφορετικά δεν θα μπορούσα να επιστρέψω στην Οζάκα", έγραψε στο μπλογκ του ο Κιτζίμα, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη σπονδυλική στήλη παίζοντας ράγκμπι στο γυμνάσιο.
 

Ένας από τους φίλους του, τον υποβάσταζε και τον έσπρωχνε μέχρι να φτάσει στην κορυφή της σκάλας, όπου τον περίμεναν οι αεροσυνοδοί με αναπηρικό αμαξίδιο για να τον οδηγήσουν στη θέση του.
"Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα μου αρνούνταν να πετάξω επειδή δεν μπορώ να περπατήσω. Αυτό συνιστά παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων", είπε.
Η Vanilla Air ζήτησε συγγνώμη από τον Κιτζίμα, ο οποίος ηγείται της ΜΚΟ, "Ιαπωνικό Κέντρο Προσβάσιμου Τουρισμού", όταν έκανε επίσημη καταγγελία στο υπουργείο Μεταφορών.
Άλλες αεροπορικές εταιρείες στην Ιαπωνία, η οποία θα φιλοξενήσει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες το 2020, απάντησαν ότι επιτρέπουν στο προσωπικό τους να μεταφέρει επιβάτες που χρησιμοποιούν, αμαξίδιο όταν δεν διατίθεται ανελκυστήρας στο αεροδρόμιο.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση