Το σκέφτεται ο Κιμ! Μάλλον δεν θα πατήσει το κουμπί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 12:19 Το σκέφτεται ο Κιμ! Μάλλον δεν θα πατήσει το κουμπί

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ενημερώθηκε για το σχέδιο επίθεσης κατά της βάσης των Αμερικανών στη νήχο Γκουάμ, αλλά έδειξε ότι μπορεί και να μην επιτεθεί... τουλάχιστον για την ώρα....

Ο Κιμ «εξέτασε το σχέδιο επί μακρόν» και «το συζήτησε» με υψηλόβαθμους στρατιωτικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επιθεώρησης που έκανε την Δευτέρα στο κέντρο διοίκησης της Στρατηγικής Δύναμης που είναι υπεύθυνη για τους πυραύλους. Κάλεσε κατόπιν τις ΗΠΑ να κάνουν μια πρώτη χειρονομία για να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA.

«Οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές έχουν βρεθεί με τη θηλιά στον λαιμό λόγω της απερίσκεπτης φασαρίας τους περί στρατιωτικής αντιπαράθεσης» φέρεται να είπε ο Κιμ κατά τη διάρκεια αυτής της επιθεώρησης. Δεν αναφέρθηκε όμως σε καμία συγκεκριμένη ημερομηνία εφαρμογής του σχεδίου του για το Γκουάμ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εξελίξεις εξαρτώνται από την Ουάσινγκτον αφού, σύμφωνα πάντα με το KCNA, δήλωσε ότι «θα παρατηρήσει για λίγο ακόμη την ηλίθια και ανόητη συμπεριφορά των Γιάνκηδων».

Ο Κιμ φάνηκε μάλιστα να κάνει και κάποιο «άνοιγμα» προς τις ΗΠΑ. «Προκειμένου να πέσουν οι εντάσεις και να αποτραπεί μια επικίνδυνη στρατιωτική σύρραξη στην κορεατική χερσόνησο είναι απαραίτητο οι ΗΠΑ να κάνουν πρώτες την κατάλληλη επιλογή», είπε, χωρίς να διευκρινίσει τι είδους «επιλογή» εννοούσε. Συνέχισε όμως λέγοντας ότι θα πρέπει να δείξουν ότι είναι πρόθυμες να ρίξουν τους τόνους «με πράξεις, διότι προκάλεσαν εισάγοντας πολύ σημαντικά στρατηγικά πυρηνικά όπλα» στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου. Κάλεσε τέλος την Ουάσινγκτον «να σταματήσει αμέσως τις αλαζονικές προκλήσεις της» εναντίον της Πιονγκγιάνγκ.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση