Σάλος για τις νέες δηλώσεις Τραμπ: Ο Λεμπρόν τον «κράζει», η Κου Κλουξ Κλάν τον «αποθεώνει»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 09:05 Σάλος για τις νέες δηλώσεις Τραμπ: Ο Λεμπρόν τον «κράζει», η Κου Κλουξ Κλάν τον «αποθεώνει»

Τα «ακούει» ξανά ο Αμερικανός πρόεδρος - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανήλθε στη λογική των «ίσων αποστάσεων» υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους ακροδεξιούς δεν ήταν όλοι νεοναζί

Νέες αντιδράσεις προκαλεί η τελευταία «ίσων αποστάσεων» δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ για τα επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ όταν ένας ακροδεξιός παρέσυρε αντιφασίστες διαδηλωτές σκοτώνοντας μια γυναίκα.

«Η ρατσιστική βία υπήρχε πάντα στην Αμερική. Το ξέρουμε, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις την επανέφερε στη μόδα», δήλωσε ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς.

«Προσωπικότητες όλου του πολιτικού φάσματος, από όλη τη χώρα, καταδίκασαν αυτά τα άτομα και τις πράξεις τους με ξεκάθαρα λόγια, χωρίς δισταγμό. Ο αμερικανικός λαός έχει ανάγκη ο πρόεδρός του να κάνει το ίδιο και το έχει ανάγκη τώρα», έγραψε σε ανακοίνωσή του ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι ΜακΟλιφ.

«Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Η ιδέα της λευκής υπεροχής είναι αποκρουστική... Δεν μπορεί να υπάρξει καμία ηθική αμφισημία», έγραψε στο Twitter ο Πολ Ράιαν, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Το να κατηγορεί κανείς "τις δύο πλευρές" μετά το Σάρλοτσβιλ; Οχι. Επιστροφή του σχετικισμού όταν μιλάμε για την Κου Κλουξ Κλαν, τους υποστηρικτές των ναζί και των λευκών ρατσιστών; Ξεκάθαρα όχι», έγραψε η Ιλεάνα Λος-Λέτινεν, ρεπουμπλικανή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο δεν ήταν όλες οι κριτικές αρνητικές καθώς ο πρώην αρχηγός της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ που ήταν παρών στα επεισόδια στη μικρή πόλη της Βιρτζίνια έγραψε στο Twitter: «Ευχαριστώ πρόεδρε Τραμπ για την εντιμότητα και το θάρρος σας» συγχαίροντάς τον διότι «είπε την αλήθεια» και κατήγγειλε «τους τρομοκράτες της αριστεράς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση