Γυναίκα κατηγορεί την αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια έρευνας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 15:46 Γυναίκα κατηγορεί την αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια έρευνας

Η εικοσιενάχρονη, Αφροαμερικανή Charnesia Corley κατηγορεί Τεξανούς αστυνομικούς, οι οποίοι την παρενόχλησαν σεξουαλικά σε ένα βενζινάδικο. Aφού την έγδυσαν, άρχισαν να “ψάχνουν” το σώμα της χωρίς τη συναίνεσή της, κατά τη διάρκεια έρευνας για κατάσχεση μαριχουάνας, σύμφωνα με την Guardian.

“Έκαναν αναζήτηση κοιλοτήτων. Είναι η πιο σημαντική αναζήτηση που μπορείς να κάνεις υπό το σύνταγμα μας και πρέπει να γίνει σε αποστειρωμένο περιβάλλον. Σίγουρα δεν μπορείς να την κάνεις δημοσίως, δίπλα σε κεντρικό δρόμο. Είναι απίστευτο”, είπε ο δικηγόρος της Sam Cammack, στην Guardian.

Η Corley σταμάτησε με το αμάξι της κατά τις 10.30 από την αστυνομία, όταν βρισκόταν καθ οδόν για να ψωνίσει σε σουπερμάρκετ για τη μητέρα της.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα, ένας αστυνομικός της ζήτησε να σταματήσει όταν εκείνη προσπέρασε μια πινακίδα “stop”. Όταν μύρισε κάτι που πίστευε ότι ήταν μαριχουάνα, της πέρασε χειροπέδες, την γύρισε ώστε να κοιτάει το περιπολικό και έψαξε το όχημά της για τη ναρκωτική ουσία.

Με την επιστροφή του στο περιπολικό, μύρισε μαριχουάνα πιστεύοντας ότι η Coley την έκρυβε πάνω της και κάλεσε γυναίκες αστυνομικούς για να κάνουν την έρευνα. “Άνοιξε τα πόδια σου γιατί αλλιώς θα τα σπάσω”, θυμάται η Coley να της φωνάζουν. Το μόνο που μπορούσε να κάνει, ήταν να ξαπλώσει εκεί, νιώθοντας αηδιασμένη και υποβαθμισμένη.

Οι αστυνομικοί τελικά βρήκαν μαριχουάνα πάνω στην Coley. Παρόλα αυτά, ο τρόπος της έρευνας συνεχίζει να παραβιάζει την ιδιωτική ζωή και το σύνταγμα.

Πηγή: Guardian

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση