Σε κλοιό χιονιά η Ισπανία - Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2015 22:14 Σε κλοιό χιονιά η Ισπανία - Παρέλυσαν οι συγκοινωνίες

Σοβαρά προβλήματα, κυρίως στη συγκοινωνίες, έχει προκαλέσει η ισχυρή χιονοθύελλα και το κύμα ψύχους που πλήττει τη βόρεια Ισπανία.

Δρόμοι αποκλείστηκαν, δρομολόγια των τρένων ακυρώθηκαν, ενώ μια ομάδα προσκυνητών που προσπαθούσε να μεταβεί στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα εγκλωβίστηκε λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Στην επαρχία Παλένθια, περίπου 60 ταξιδιώτες φιλοξενήθηκαν σε ένα γυμναστήριο και ένα σχολείο, μετέδωσε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Σεζάρ Μάνσο, ο οποίος αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει εκεί καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει από το χιόνι.

Τη νύχτα της Τετάρτης, ο στρατός πραγματοποίησε επιχείρησε προκειμένου να απεγκλωβίσει περίπου 100 ανθρώπους, που είχαν παγιδευτεί στον αυτοκινητόδρομο Α-67.

Στη γειτονική επαρχία Λεόν ομάδες της πολιτικής προστασίας προσέφεραν βοήθεια σε 19 προσκυνητές που περπατούσαν στο δρόμο της Κομποστέλα, «έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους». Ανάμεσά τους βρίσκονταν και 13 ανήλικοι, οι οποίοι πέρασαν την νύχτα σε ένα δημοτικό καταφύγιο στο Βέγκα δε Βαλκάρθε.

Στη βόρεια Ισπανία ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν σήμερα μια περιοχή από τις Αστούριες έως την Καταλονία.

Οι ανατολικές περιοχές της Καταλονίας και οι Βαλεαρίδες νήσοι αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να πληγούν από πλημμύρες, ενώ στις παράκτιες περιοχές οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσει για θυελλώδεις ανέμους. Προειδοποιούν την ίδια ώρα, ότι έρχονται και νέες χιονοπτώσεις και παγετός.

Πηγή: ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση