Αντιτορπιλικό USS John S. McCain: Βρέθηκαν νεκροί αγνοούμενοι ναυτικοί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 14:41 Αντιτορπιλικό USS John S. McCain: Βρέθηκαν νεκροί αγνοούμενοι ναυτικοί

Δύτες ανακάλυψαν τις σορούς αγνοούμενων Αμερικανών ναυτικών στα πλημμυρισμένα διαμερίσματα του αντιτορπιλικού του Πολεμικού Ναυτικού John S. McCain. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε μετά τη σύγκρουση του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS John S. McCain με δεξαμενόπλοιο ανατολικά της Σιγκαπούρης. Πέντε ναυτικοί είχαν τραυματιστεί και αγνοούνταν άλλοι 10 από τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Τα δυο πλοία συγκρούστηκαν ενώ το αντιτορπιλικό «μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη». «Αρχικές εκτιμήσεις δείχνουν ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά», ανέφερε η ανακοίνωση του αμερικανικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το USS John S. McCain έχει υποστεί ζημιά από τη σύγκρουσή του με το εμπορικό πλοίο Alnic MC. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε το πρακτορείο Reuters, το δεξαμενόπλοιο Άλνικ, σημαίας Λιβερίας και μήκους 183 μέτρων, δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση.

Αντιτορπιλικά – Νεκροί ναυτικοί

Αυτή ήταν η δεύτερη σύγκρουση αμερικανικού αντιτορπιλικού με εμπορικό πλοίο, στην Ασία, σε λιγότερο από δυο μήνες.

Την περασμένη εβδομάδα το Ναυτικό των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή σε αμερικανικό αντιτορπιλικό που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας αφού συγκρούστηκε με φιλιππινέζικο φορτηγό πλοίο. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο είχαν σκοτωθεί 7 ναύτες.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση