Τρομακτική προειδοποίηση: Η «Ίρμα» θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2017 18:55 Τρομακτική προειδοποίηση: Η «Ίρμα» θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Το Σαββατοκύριακο θα περάσει από τη Φλόριντα ο τυφώνας - Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Φλόριντα να μείνει πολλές ημέρες χωρίς ρεύμα - Προεξοφλεί τα χειρότερα ο Τραμπ - 18 οι νεκροί

Μία τρομακτική προειδοποίηση για τον τυφώνα «Ίρμα»απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ. 

«Η Ίρμα πρόκειται να είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λονγκ, την ώρα που εντείνονται οι προετοιμασίες για τον τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λονγκ προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο, ενώ ολόκληρα τμήματα της πολιτείας δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα. 

Επανέλαβε τις συστάσεις προς τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, ειδικότερα εκείνοι που διαμένουν στα σημεία από όπου θα περάσει ο τυφώνας. 

«Δεν γνωρίζω κανέναν στη Φλόριντα που να είναι έμπειρος», προφανώς για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

«Είναι αρκετά έγκυρες αυτές οι προβλέψεις  που δείχνουν ότι η Ίρμα θα πλήξει τη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο και οι άνεμοι, καθώς και οι καταιγίδες που συνοδεύουν τον τυφώνα μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικοί», σημείωσε ο Λονγκ

Περισσότεροι από 8.000 μέλη της FEMA έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να προετοιμάσουν την Φλόριντα για την επέλαση του τυφώνα, καθώς και να συνδράμουν στις προσπάθειες αναδόμησης από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας την περασμένη εβδομάδα. 

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ, ενώ ο τυφώνας - τέρας ετοιμάζεται να πλήξει την πολιτεία, προειδοποίησε τους κατοίκους ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να εκκενώσουν τα σπίτια τους. 

«Ο τυφώνας είναι πολύ μεγαλύτερος από την πολιτεία μας. Όλοι οι πολίτες της Φλόριντα θα πρέπει να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν», τόνισε ο Σκοτ, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσους ήδη βρίσκονται καθ΄οδόν προς τα βόρεια και συνέστησε υπομονή. 

«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε στην κίνηση. Είμαι σίγουρος ότι είναι ενοχλητικό. Οι εκκενώσεις δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο, αλλά είναι το μόνο μέσο για να μείνετε ασφαλείς», πρόσθεσε.
 
Ο Τραμπ... προεξοφλεί τα χειρότερα
Τις διαφαινόμενες καταστροφικές συνέπειες του τυφώνα Ίρμα - κατηγορίας 5- που πλησιάζει τη Φλόριντα επεσήμανε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. 
«Η κυβερνηση μου συνεργάζεται με τις τοπικές κυβερνήσης για να προστατέψουμε ανθρώπινες ζωές, οικογένειες και να προσφέρουμε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Τραμπ κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να απομακρυνθούν από το δρόμο του τυφώνα σύμφωνα με τις συστάσεις των κυβερνητικών αρχών.

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ, με σειρά tweets, προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το πέρασμα της «Ίρμα».

«Ο τυφώνας Ίρμα είναι επικών διαστάσεων, ίσως μεγαλύτερος από οτιδήποτε άλλο έχουμε δει ποτέ», έγραψε ο Τραμπ, συμπληρώνοντας: «Μείνετε ασφαλείς και φύγετε από τον δρόμο του, αν είναι δυνατόν».

«Η εκπληκτική Ακτοφυλακή μας έσωσε πάνω από 15.000 ζωές την προηγούμενη εβδομάδα με τον Χάρβεϊ (σ.σ.: τον τυφώνα που έπληξε το Τέξας). Ο τυφώνας Ίρμα μπορεί να είναι ακόμα χειρότερος», έγραψε στη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον τυφώνα δόθηκε εντολή εκκένωσης και του παραθαλάσσιο θερέτρου, Mar-a-Lago, στο Παλμ Μπιτς ιδιοκτησίας του Αμερικανού Προέδρου.

Στην περιοχή διαμένουν 125.000 άνθρωποι και οι αρχές του Παλμ Μπιτς έδωσαν εντολή στους κατοίκους της περιοχής να αρχίσουν να απομακρύνονται, σύμφωνα με την Miami Herald. 











Περνά από Κούβα και Μπαχάμες

Αυτή τη στιγμή η Ίρμα κινείται δυτικά προς την Κούβα και τις Μπαχάμες, προτού συνεχίσει την πορεία του προς τη Φλόριντα. 

Από τον τυφώνα Ίρμα έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 18 άνθρωποι. Ειδικότερα, 9 θάνατοι καταγράφηκαν στις γαλλικές αποικίες, ένας στην Ανγκίλα, ένας στην Μπαρμπούντα, τέσσερις στις Παρθένες Νήσους και τρεις στο Πουέρτο Ρίκο.

Παρά το γεγονός ότι έχει υποβαθμιστεί στην κατηγορία 4, ο τυφώνας παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνος, ενώ στο πέρασμά του από τη Φλόριντα θα συνοδεύεται από ανέμους 270 χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με την Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση