Νέο «λουτρό αίματος» – 50 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση – To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 18:03 Νέο «λουτρό αίματος» – 50 νεκροί από διπλή βομβιστική επίθεση – To ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά στη Νασιρίγια στο νότιο Ιράκ και ήταν η φονικότερη από την ανακατάληψη της Μοσούλης και μετά, την οποία είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του αυτοαποκαλούμενου «Ισλαμικού Κράτους».

Οι νεκροί είναι 50 και οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 80, έγινε γνωστό από τον Τζάσεμ αλ-Χαλίντι, γενικό διευθυντή Υγείας της επαρχίας Ζι Καρ και την αστυνομία.

Ο αλ-Χαλίντι διευκρίνισε πως η πρώτη επίθεση πραγματοποιήθηκε κοντά σ’ ένα εστιατόριο. Η δεύτερη επίθεση, για την οποία χρησιμοποιήθηκε παγιδευμένο όχημα, είχε στόχο ένα σημείο ελέγχου ασφαλείας, διευκρίνισε ο Σαάντ Μάαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ανέλαβε την ευθύνη το «Ισλαμικό Κράτος»

Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές, σε ανακοίνωση που μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας Amaq. Αναφέρεται ότι τις επιθέσεις διέπραξαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που στοχοθέτησαν ένα εστιατόριο και ένα σημείο ελέγχου, σκοτώνοντας «δεκάδες Σιίτες».

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση