Εισαγγελέας: Εδώλιο για ΟΣΕ - Siemens

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 19:53 Εισαγγελέας: Εδώλιο για ΟΣΕ - Siemens

Για τρίτη δικογραφία εισηγείται ο εισαγγελέας να καθίσει στο εδώλιο ο Μιχ. Χριsτοφοράκος. Μαζί τους, προτείνεται να παραπεμφθούν και ακόμη έξι άτομα

Την παραπομπή για ακόμη μία φορά σε δίκη ζητεί εισαγγελικός λειτουργός για τον πάλαιο ποτέ κραταιό άνδρα της Siemens Hellas, Μιχάλη Χριστοφοράκο. Μετά τα “μαύρα ταμεία” του γερμανικού κολοσσού και το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων C4Ι, πλέον δεν αποκλείεται να καθίσει στο εδώλιο και για την προμήθεια υλικού στον ΟΣΕ.

Αυτό τουλάχιστον εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ο εισαγγελέας Γιώργος Βούλγαρης, υποστηρίζοντας ότι ο Μιχ. Χριστοφοράκος, καθώς και ακόμη έξι κατηγορούμενοι, κυρίως Γερμανοί υπήκοοι, θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείο Κακουργημάτων, αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτό της δωροδοκίας. Πρόκειται για τους: Διονύσης Παναγιωτίδης, Christoph Michael Gebauer, Reinhard Herbert Siekaczek, Bryno Norbert Flad, Friedrich Smaxvil και Hans Martin Schabert.

Τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό συμβύιο το οποίο και θα αποφανθεί αν και ποιοί κατηγορούμενοι θα βρεθούν τελικά επ’ ακροατηρίω αντιμέτωποι με την ελληνική Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός “είδε” παραπομπή αναφορικά με τρεις συμβάσεις οι οποίες καταρτίστηκαν το 1999 μεταξύ του ΟΣΕ και της Siemens, με αποτέλεσμα η τελευταία να κατηγορείται πως ζημίωσε την ελληνική εταιρία, αφού καθυστέρησε η παράδοση του τροχαίου υλικού. Παράλληλα, ελέγχονται και “μίζες” ύψους περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ, που φέρονται ότι δόθηκαν, με σκοπό να μην ισχύσουν οι ρήτρες που είχαν συμφωνηθεί σε περίπτωση καθυστέρησης.

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση