Πρώην υπουργός του Ράμα εμπλέκεται σε σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 20:07 Πρώην υπουργός του Ράμα εμπλέκεται σε σκάνδαλο διακίνησης ναρκωτικών

Σχέσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Αλβανίας με κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών αποκαλύπτουν απομαγνητοφωνήσεις που κυκλοφόρησαν σε αλβανικά και ιταλικά Μέσα Ενημερώσης.

Απομαγνητοφωνήσεις συνομιλιών κατηγορουμένων για εμπορία ναρκωτικών, οι οποίες κατεγράφησαν από την ιταλική αστυνομία και σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαιμίρ Ταχίρι, δεχόταν από αυτούς χρήματα, τα οποία χρησιμοποίησε στην προεκλογική του εκστρατεία, δημοσίευσαν Ιταλικά και αλβανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρώην υπουργού σε αυτά τα δημοσιεύματα, λέγοντας ότι δύο από τους φερόμενους ως εμπόρους ναρκωτικών είναι μακρινά του ξαδέρφια που χρησιμοποιούσαν του όνομά του για να "περηφανεύονται" στους κύκλους τους.

Ένα από τα ξαδέρφια του πρώην υπουργού, ο Μόισι Χαμπιλάι, συνελήφθη στην Ιταλία τη Δευτέρα μαζί με άλλα άτομα από την Αλβανία και την Ιταλία, για τη διακίνηση 3.5 τόνων μαριχουάνας.

"Δεν είναι πρώτη φορά που εγκληματίες χρησιμοποιούν το όνομα ενός υπουργού", ανέφερε ο Ταχίρι, ενώ παραδέχτηκε ως λάθος του το γεγονός ότι πριν από τέσσερα χρόνια πούλησε στα ξαδέρφια του ένα αυτοκίνητο, το οποίο σύμφωνα με την αλβανική αντιπολίτευση, χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ με την δημοσίευση των απομαγνητοφωνήσεων, ο αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, απαίτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης:

"Θέλουμε την αλήθεια το συντομότερο δυνατό. Όσα προκύπτουν από τον διάλογο των δύο εγκληματιών είναι σοκαριστικά", έγραψε ο Ράμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας ότι γνωρίζει για πολύ καιρό τον Ταχίρι, έναν άνθρωπο καλών προθέσεων και ακέραιο, όμως, τόνισε πως οι Αλβανοί απαιτούν την αλήθεια.

"Η νέα κυβέρνηση δεν σχηματίστηκε για να συγχωρέσει ή να ανεχτεί οποιονδήποτε επιλέγει να εγκληματίσει".

Σύμφωνα με τον ηγέτη του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασσα, θα πρέπει να ξεκινήσει έρευνα για το εάν ο Ταχίρι βοήθησε ναρκέμπορους να μεταφέρουν κάνναβη στην Ιταλία, όσο ήταν υπουργός, ενώ έκανε λόγο για "ιστορικών διαστάσεων σκάνδαλο".

Ο ΤΑχίρι, υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας από το 2013 έως το 2016 κατηγορήθηκε πολλές φορές από την αντιπολίτευση για την ευρεία καλλιέργεια κάνναβης στη χώρα.

Σημαίνον στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Έντι Ράμα, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας στα Τίραννα για το 2017 και επανεξελέγη βουλευτής, παρά τις κατηγορίες σε βάρος του για διασυνδέσεις με εμπόρους ναρκωτικών.

Ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών στην νότια Αλβανία, Dritan Zagani, ήταν ο πρώτος που κατηγόρησε τον Ταχίρι για σχέσεις με την οικογένεια Χαμπιλάι.

Ο Zagani, μετά από αυτό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Αλβανία και να ζητήσει άσυλο στην  Ελβετία, υποστηρίζοντας ότι η ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του διέτρεχαν κίνδυνο.

Πηγή:BalkanInsight Φωτογραφία:AP Photo/Hektor Pustina

news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση