FT: Απειλή για την κυβέρνηση η υπόθεση με Καμμένο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 09:45 FT: Απειλή για την κυβέρνηση η υπόθεση με Καμμένο

Οι Financial Times σε άρθρο τους αναφέρονται στην υπόθεση της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία, κάνοντας λόγο για αμφιλεγόμενη συμφωνία και αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Πάνος Καμμένος προώθησε μια παραγγελία 66 εκατ. ευρώ από τη Σαουδική Αραβία για παροχή πυρομαχικών από την κρατική εταιρεία παραγωγής στην Ελλάδα. Το ντιλ κλείστηκε με τοπικό επιχειρηματία ο οποίος υποστήριξε ότι ενεργούσε εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως όμως υπογραμμίζεται στο άρθρο, αυτό "παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους κατά της διαφθοράς".

Στο άρθρο υπενθυμίζεται επίσης ότι η συμφωνία πώλησης υπογράφηκε τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Πάνο Καμμένο τον περασμένο Μάρτιο, καθώς επίσης και ότι αυτή εγκρίθηκε μεν από το ΚΥΣΕΑ, αλλά τον Αύγουστο η συμφωνία "πάγωσε" μετά την επίσκεψη επίσημης αντιπροσωπείας από τη Σαουδική Αραβία.

"Τόσο η Ελλάδα όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν απαγορεύσει επίσημα την παρουσία μεσαζόντων στις πωλήσεις όπλων στη βάση ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κυβερνήσεις μειώνουν την πιθανότητα να υπάρξουν μίζες" υπενθυμίζουν οι Financial Times.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση