Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζουν να... χαϊδεύουν τα κουμπιά! "Είναι πυρηνικός εκβιασμός"!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2017 12:42 Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν συνεχίζουν να... χαϊδεύουν τα κουμπιά! "Είναι πυρηνικός εκβιασμός"!

Η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «πυρηνικό εκβιασμό» στη διάρκεια συζητήσεων που είχε με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ΟΗΕ. Όμως δέχθηκε να επικοινωνεί τακτικά με τον οργανισμό. Αυτό μετέδωσε σήμερα το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA. Και δείχνει πως Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν εξακολουθούν να παίζουν με την φωτιά…

Ο Αμερικανός διπλωμάτης Τζέφρι Φέλτμαν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις, έφτασε σήμερα στο Πεκίνο. Ολοκλήρωσε μια πενθήμερη επίσκεψη στην Πιονγκγιάνγκ με έναν και μόνο στόχο: Να αποκλιμακώσει την ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

Οι διπλωμάτες… συζητούν, οι Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν προκαλούν!

Η ασυνήθιστη επίσκεψη του αξιωματούχου του ΟΗΕ πραγματοποιήθηκε μετά την εκτόξευση στις 28 Νοεμβρίου από τη Βόρεια Κορέα ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου. Ενός πυραύλου ικανού, σύμφωνα με τους ειδικούς, να πλήξει τις ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πιονγκγιάνγκ, ο Φέλτμαν συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη υπουργό Εξωτερικών Ρι Γιονγκ-Χο. Αλλά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Πακ Μιόνγκ-Κουκ. Ήταν η πρώτη που πραγματοποιεί τόσο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΟΗΕ από το 2010.

«Στη διάρκεια των συνομιλιών αυτών η πλευρά μας ανακοίνωσε ότι η εχθρική πολιτική των ΗΠΑ απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας και ο πυρηνικός τους εκβιασμός ευθύνονται για την τρέχουσα ένταση στην κορεατική χερσόνησο». Αυτό ανέφερε το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA.

Εξάλλου η Βόρεια Κορέα συμφώνησε να έχει με τον ΟΗΕ «τακτική επικοινωνία μέσω επισκέψεων σε διάφορα επίπεδα».

Το πρακτορείο ειδήσεων δεν έκανε λόγο για συνάντηση του Φέλτμαν με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Η επίσκεψη του Αμερικανού διπλωμάτη πραγματοποιήθηκε αφού οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα ξεκίνησαν τα πιο μεγάλα κοινά αεροπορικά τους γυμνάσια.

Το KNCA επανέλαβε τη θέση της Πιονγκγιάνγκ. Σύμφωνα με την οποία, τα τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποιούνται στην κορεατική χερσόνησο από τις ΗΠΑ μαζί με τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις «αποκαλύπτουν την πρόθεσή τους να προετοιμάσουν ένα προληπτικό, πυρηνικό πλήγμα εναντίον της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση