Νέα Υόρκη: Αυτός είναι ο δράστης που αποπειράθηκε να ανατινάξει τον σταθμό λεωφορείων! Η στιγμή της σύλληψής του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 19:30 Νέα Υόρκη: Αυτός είναι ο δράστης που αποπειράθηκε να ανατινάξει τον σταθμό λεωφορείων! Η στιγμή της σύλληψής του

Τρόμος επικράτησε στη Νέα Υόρκη, ύστερα από πληροφορίες για έκρηξη σε σταθμό του Μετρό κοντά στον σταθμό λεωφορείων στο Port Authority στο Μανχάταν.

Ο συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας (μεσημέρι ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ένας άνδρας, ο οποίος και κρατείται, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος και εξερράγη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι ο ύποπτος είναι και ο μοναδικός τραυματίας. Ο κεντρικός σταθμός των λεωφορείων Port Authority παραμένει κλειστός.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, ονομάζεται Akayed Ullah.

Η New York Post μεταδίδει πως είναι ένας 27χρονος από το Μπαγκλαντές που ζούσε στο Μπρούκλιν και θαύμαζε το Ισλαμικό Κράτος. Ο ίδιος είχε φτιάξει σύμφωνα με τις ίδιεες πληροφορίες έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος εξερράγη ενώ ήταν ζωσμένος με αυτόν.

Το περιστατικό έγινε στον υπόγειο στην 42η και την 8η λεωφόρο στο Μανχάταν, κοντά στην Times Square. Οι γραμμές A, C και E εκκενώθηκαν. Στη Νεα Υόρκη προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος.

Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή, ενώ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το WPIX, ένας άνδρας που έφερε «πιθανόν έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη Νέα Υόρκη ήταν «απόπειρα τρομοκρατικής ενέργειας».

Ο δήμαρχος είπε πως δεν είναι γνωστά άλλα περιστατικά και ότι πιστεύεται ότι ο ύποπτος έδρασε μόνος του.

Δείτε live από τη Νέα Υόρκη

Μάλιστα, στο twitter κυκλοφορούν και video που έχουν καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης. 

Δείτε το

Νέα Υόρκη: Ένας άνδρας υπό κράτηση

Όλα έγιναν στις 06:30 το πρωί της Δευτέρας σε υπόγειο σταθμό κοντά στο σταθμό λεωφορείωνPort Authority στο κέντρο του Μανχάταν, μερικά τετράγωνα μακριά από την Times Square.

Ένας άνδρας έχει ήδη συλληφθεί. Φέρεται να φορούσε ζώνη με καλώδια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα τραύματα που έχει, δεν απειλούν τη ζωή του και παραμένει υπό κράτηση.

Οι αυτόπτες μάρτυρες

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί, ασθενοφόρα και περιπολικά και η περιοχή αποκλείστηκε.

Δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα

Είναι η δεύτερη φορά σε σχεδόν ένα μήνα που η Νέα Υόρκη ζει τον τρόμο. Στις 31 Οκτωβρίου, το βράδυ του Χάλογουιν, ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφουλό Σαϊποφ έπεσε, με νοικιασμένο φορτηγάκι, πάνω σε πεζούς σε δρόμο του Μανχάταν.

Σκότωσε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τουλάχιστον 11. Στόχος του ήταν να φτάσει ως τη γέφυρα του Μπρούκλιν παρασύροντας πεζούς. Αλλά η φονική πορεία του σταμάτησε σε ένα σχολικό.

Ήταν η πρώτη τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη από τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. Ήταν η πρώτη και πιο αιματηρή από την ημέρα που άλλαξε τις ΗΠΑ και τον κόσμο.

Ο 29χρονος Ουζμπέκος είχε ενεργήσει στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση