Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραυματισμένος ο Πιστόριους! Ξύλο για το τηλέφωνο στη φυλακή

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017 14:03 Τραυματισμένος ο Πιστόριους! Ξύλο για το τηλέφωνο στη φυλακή

Ο Όσκαρ Πιστόριους τραυματίστηκε στον καβγά που ξεκίνησε με συγκρατούμενό του που «γνωρίζει καλά» στη φυλακή για το τηλέφωνο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Dailymail ήταν ο Όσκαρ Πιστόριους που ξεκίνησε τον καβγά με κρατούμενο.

Ο παραολυμπιονίκης, που είδε την ποινή του να υπερδιπλασσιάζεται τον περασμένο μήνα, βρισκόταν σε αναμονή για να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο στο Atteridgeville Correctional Centre. Τότε ξεκίνησε διαμάχη με κρατούμενο που «γνωρίζει καλά».

Από την πάλη με συγκρατούμενό του στις 6 Δεκεμβρίου ο Όσκαρ Πιστόριους έχει υποστεί μώλωπες. Μπορεί όμως ακόμα και να χάσει προνόμια μετά τον καβγά. Όπως το τηλέφωνο για το οποίο πιάστηκαν στα χέρια.

Ο 31χρονος Όσκαρ Πιστόριους εξακολουθεί να θεωρείται ως «χαμηλού κινδύνου». Μπορεί όμως η κατάσταση να αλλάξει αν διαπιστωθεί από την έρευνα ότι ήταν εκείνος που ξεκίνησε τον καβγά.

«Μπλέχτηκε σε καβγά με άλλο κρατούμενο για τη χρήση ενός δημόσιου τηλεφώνου στη μονάδα ειδικής φροντίδας όπου κρατούνται και οι δύο. Οι δύο άντρες γνωρίζουν καλά ο ένας τον άλλο», δήλωσε ο Nxumalo από το Department of Correctional Services.

«Έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για να διαπιστωθεί τι έγινε και να διασφαλιστεί ότι θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα καθώς δεν επιτρέπονται τέτοια περιστατικά. Θέλουμε να γνωρίζουμε ότι ακολουθήθηκαν τα κατάλληλα πρωτόκολλα ασφαλείας από το προσωπικό της φυλακής. Εάν διαπιστωθεί ότι ο Όσκαρ Πιστόριους ξεκίνησε τον καβγά θα μπορούσε να χάσει τα προνόμιά του και να μη θεωρείται πλέον κρατούμενους «χαμουλού κινδύνου».

Νέα ποινή για τον Όσκαρ Πιστόριους

Ο Όσκαρ Πιστόριους είδε την ποινή του να αυξάνεται τον περασμένο μήνα για τη δολοφονία της κοπέλα του Ρίβα Στέενκαμπ. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η ποινή του να αλλάξει σε 13 χρόνια φυλακή.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου έγινε δεκτή με ικανοποίηση στην πατρίδα του από απλούς πολίτες αλλά και τους συγγενείς της Ρίβα Στέενκαμπ.

newsit.gr