Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όπρα Γουίνφρεϊ: Διψήφιο προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσκόπηση!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 19:36 Όπρα Γουίνφρεϊ: Διψήφιο προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσκόπηση!

Μια νέα δημοσκόπηση δείχνει πως η Όπρα Γουίνφρεϊ έχει… διψήφιο προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, στο υποθετικό σενάριο μιας εκλογικής αναμέτρησης για την προεδρία των ΗΠΑ, το 2020. Πόση βάση όμως έχει ένα τέτοιο σενάριο;

Η πασίγνωστη, πάμπλουτη και ιδιαίτερα αγαπητή (πρώην) τηλεπαρουσιάστρια, ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Αφορμή η ομιλία της στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Μια ομιλία γεμάτη κοινωνικό-πολιτικά μηνύματα. Η οποία έκανε πολύ κόσμο να «δει» στο πρόσωπο της Όπρα Γουίνφρεϊ την ευκαιρία για μια αλλαγή.

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως δεν πρόκειται για αλλαγή. Απλά για… λύση αντικατάστασης του Ντόναλντ Τραμπ.

Το μη χείρον βέλτιστον σα να λέμε, με μια τηλεπαρουσιάστρια να συζητιέται σοβαρά ως πιθανή αντικαταστάτρια ενός ανθρώπου που πριν την προεδρία των ΗΠΑ ήταν με τη σειρά του επίσης… celebrity.

Όπρα Γουίνφρεϊ Ντόναλντ Τραμπ

Τι δείχνει η δημοσκόπηση για Όπρα Γουίνφρεϊ – Ντόναλντ Τραμπ

Η δημοσκόπηση, λοιπόν, δείχνει πως η Όπρα Γουίνφρεϊ προηγείται με ένα ποσοστό προτίμησης που αγγίζει το 50%! Ο Ντόναλντ Τραμπ ακολουθεί με 39%, ενώ περίπου ένας στους δέκα ερωτηθέντες δήλωσε αναποφάσιστος.

Όπρα Γουίνφρεϊ Ντόναλντ Τραμπ

Την ίδια ώρα, όμως, έρευνα της NPR/NewsHour/Marist δείχνει πως το 65% των ψηφοφόρων δήλωσαν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να δουν την Όπρα Γουίνφρεϊ να… περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου.

Μόνο το 35% δήλωσε υπέρ, ενώ όσον αφορά στους Δημοκρατικούς, το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται θετικό στο ενδεχόμενο η γυναίκα -που για όσο βρίσκονταν στην παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών δεν είχε… αντίπαλο– να αντικαταστήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όσον αφορά στους δύο πόλους, πάντως, εμφανίζεται χάσμα. Η Όπρα Γουίνφρεϊ εμφανίζεται να έχει την στήριξη του 91% των Δημοκρατικών, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ το… πράσινο φως του 85% των Ρεπουμπλικανών.

Σχετικά με τις ψήφους των μειονοτήτων, τα στοιχεία είναι επίσης ενδεικτικά: Το 87% των Αφροαμερικανών στηρίζει την Όπρα Γουίνφρεϊ, καθώς και 6/10 λατίνους. Η Χίλαρι Κλίντον, ωστόσο, πήρε τις ψήφους του 66% των Λατίνων στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Όσον αφορά στους λευκούς ψηφοφόρους, Όπρα Γουίνφρεϊ και Ντόναλντ Τραμπ εμφανίζονται να… κονταροχτυπιούνται. Ο τωρινός πρόεδος συγκντρώνει το 45% και η πρώην τηλεπαρουσιάστρια το 44%.

Όπρα Γουίνφρεϊ Ντόναλντ Τραμπ

Όπως και να ‘χει, είναι ένα ερώτημα που ίσως να μην τεθεί… ποτέ. Η Όπρα Γουίνφρεϊ, πάντως, μοιάζει να βρίσκεται πάνω… στο κύμα. Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, μοιάζει δεδομένο πως θα βάλει… δύσκολα στον τωρινό πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση έγινε μεταξύ 8 και 10 Ιανουαρίου του 2018, με 1.092 ερωτηθέντες να συμμετέχουν. Το ποσοστό λάθους ανέρχεται στο συν – πλην 3%.

Πηγή: cnn.com
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

newsit.gr