Πάνω από 280.000 ευρώ δωρεές για το «παγωμένο αγόρι» στην Κίνα

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 20:06 Πάνω από 280.000 ευρώ δωρεές για το «παγωμένο αγόρι» στην Κίνα
Η φωτογραφία που έγινε viral και άνοιξε την πόρτα για τη βοήθεια στην οικογένεια Fuman - Ένα 8χρονο αγόρι που αναγκάζεται να περπατήσει περίπου 4 χλμ στους μείον 9 βαθμούς Κελσίου

Η φωτογραφία ενός 8χρονου αγοριού στην Κίνα, το κεφάλι του οποίου είχε καλυφθεί με πάγο κατά τη διαδρομή του για το σχολείο, όχι μόνο έγινε viral στο διαδίκτυο, αλλά ευαισθητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη, η οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από 280.000 ευρώ δωρεές, προκειμένου το φτωχό παιδί και η οικογένειά του, να αποκτήσουν ένα μεταφορικό μέσο και να αποφύγουν μελλοντικές ταλαιπωρίες.

Ο 8χρονος Wang Fuman εμφανίστηκε σε φωτογραφία στο διαδίκτυο με παγωμένα τα μαλλιά και το πρόσωπο, προκαλώντας ποικίλα σχόλια σε όλον τον πλανήτη. Κάποιοι το αντιμετώπισαν με χιούμορ. Κάποιοι άλλοι χρήστες, όμως, διέκριναν πίσω από το «παγωμένο αγόρι», το δράμα και τη φτώχεια που βιώνει η οικογένεια Fuman. Το παιδί αναγκάζεται να περπατά σχεδόν 4 χιλιόμετρα κάθε μέρα, μέσα στον απόλυτο παγετό, ή στη βροχή και την αφόρητη ζέστη, προκειμένου να πάει στο σχολείο του.

Η εικόνα των χεριών του παιδιού προκαλεί σοκ...


Την Τρίτη, όταν ανέβηκε η φωτογραφία στο διαδίκτυο, η θερμοκρασία στην περιοχή Λουντιάν της Κίνας, έδειχνε μείον 9. Χρήστες του διαδικτύου οργάνωσαν έρανο και οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν σε διάστημα μόλις δύο ημερών, έφτασαν τα 2.159.100 γουάν, ή 283.000 ευρώ!

Οι δωρεές δόθηκαν στο Yunnan Youth Development Foundation, το οποίο σε συνεργασία με το τοπικό δίκτυο Zhaotong Youth Development Foundation, ανέλαβαν να συντονίσουν την όλη προσπάθεια, να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να αποδοθούν στην οικογένεια Fuman.

Το σχολείο στο οποίο πηγαίνει ο 8χρονος Κινέζος



πηγή: protothema.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση